Bu otomobilin 105 yıl önce büyük ve çok özel bir anısı var

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 105 yıl önce Kayseri'ye geldiği araba, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Bu otomobilin 105 yıl önce büyük ve çok özel bir anısı var

67 yaşındaki dijital içerik üreticisi Ali Peker, sosyal medya hesabından tarihe adeta ışık tutan fotoğraf ve bilgiler paylaşıyor.

Rıfat Çalıka’nın anıları başlığı ile bir paylaşım yapan Peker, sosyal medya kullanıcılarını hem duygulandırdı hem de heyecanlandırdı.

Peker, Mustafa Kemal Atatürk’ü 19 Aralık 1919'da yani bundan 105 yıl önce Kayseri'ye getiren otomobili paylaştı. 

Peker’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Rifat Çalıka anlatıyor;

Vilayet hududunda, Mutasarrıf vekili muhasebeci Abidin, Kayseri Milletvekili olarak ben, Belediye Başkanı Nakip zade Ahmet , Lâle'nin üst başından karşıladık. 

200 kadar atlı Barsama, 300 kadar atlı ve memleket ileri gelenleri Kumarlı köyü önünde ve geri kalan erkek kadın bütün halk (şehirde) Sivas yolu'nun başında karşılamaya katıldı. 

Atatürk ve yanındakiler Alman yapısı büyük otomobillerle seyahat ediyorlardı. 

Sivas kapısında bulunan İmam zade Reşit Ağa'nın evi Atatürk'e, içerişehir'de Taşçı zade Mehmet Efendi'nin evi Rauf ve Ahmet Rasim beylere , Lâle mahallesi'nde Uşaki zade Osman Bey'in evi de maiyetindeki Recep Zühtü, Hayati ve diğer zatlara ayrılmıştı. Mazhar Müfit, Doktor Refik (....) beyler de Atatürk'ün beraberinde idi."

Metin kaynağı; Rıfat Çalıka'nın anıları. 

Görsel kaynağı; En İyisi Ya da Hiç 

'Mercedes'ın Türk'ü.”