Bu haberi duyan KPSS'den vazgeçiyor!

KPSS'ye çalışanlar sınava girmekten vazgeçti. Bu haberi duyan KPSS'den vazgeçiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bu haberi duyan KPSS'den vazgeçiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf paketini açıklamak üzere kameralar karşısına geçti.

Yılmaz ile Şimşek’in ortak basın toplantısında üç ana başlık vardı. Taşıtlardan kamu binalarına, yatırım projelerinden diğer harcama türlerine kadar birçok alanda tedbirlerin açıklandığı toplantı, vatandaşlar arasında çok dikkat çekti. Özellikle ‘O tedbiri duyan KPSS’den vazgeçiyor’ dedirtti.

Bu haberi duyan KPSS'den vazgeçiyor!

Mehmet Şimşek zorunlu haller dışında yeni kamu yatırım projesi alınmayacağını belirterek üç yıl boyunca taşıt alımı ve kiralanmasının durdurulacağını belirtti. 

Bakan Şimşek açıklamalarının devamında ‘Tasarruf tedbirlerinin üç ayağı var bunlar; Kamuda tasarruf, bütçede harcama disiplini ve kamu yatırımları’ ifadelerinde bulunarak, kamuda tasarrufun ilk aşaması ‘Kamuda üç yıl boyunca emekli olanlar kadar istihdam sağlanacak’ dedi.

Bu haberi duyan KPSS'den vazgeçiyor!

Kamuda üç yıl boyunca emekli olanlar kadar istihdam sağlanacak açıklamalarını duyan vatandaşlar ise ‘O zaman KPSS’ye çalışmaktan vazgeçiyorum’ , ‘Olan yine bize oldu’ , ‘Zamanı gelince herkes emekli olsun o zaman 70 yaşında memur görmeyelim’ yorumlarında bulundu.