Böyle demokrasi olmaz!

AK Parti'den sonra İYİ Parti'de de temayül yoklamasına bazı milletvekili ve parti teşkilatlarının 'müdahale ettiği' ortaya çıktı. Bu durum teşkilat yoklaması sonuçlarının dikkate alınmaması gerektiğini ortaya koydu.

Böyle demokrasi olmaz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti’de yaşanan gelişmelerin benzerinin de geride bıraktığımız hafta sonu temayül yoklaması yapan İYİ Parti’de yaşandığı ortaya çıktı. 


İYİ PARTİ’DE ORTALIK KARIŞTI 
İYİ Parti’de bazı partililerin, il ve ilçe delegelerini önceden organize ederek, “bazı adaylara oy verilmesini bazılarına da verilmemesini” istedikleri ifade edildi. Ankara’dan bazı milletvekillerinin ise partilileri arayarak, “şu adaya oy vermeyin, üzerini çizin” dediği de siyasi kulislere yansıyınca, İYİ Parti’de ortalık karıştı. İYİ Parti milletvekili aday adayları, Kayseri’de Dursun Ataş’ın ağabeylik yapması gerektiğini, herkese eşit mesafede davranarak, bu durumu çözmesini istiyor. İYİ Parti’de “demokrasiye aykırı olduğu iddia edilen temayül yoklamasının” sonuçlarının genel merkez tarafından dikkate alınmayacağı da dile getiriliyor.


SEÇİMLERE MÜDAHALE Mİ VAR?
Gazeteci Recep Bulut, yapılan seçimlere müdahale olduğunu dile getirdi. Bulut, şu satırları kaleme aldı: Sonuçlar açıklandığında ilk alkış sesleri oylamada ikinci sırada çıkan Hüseyin Cengiz Gürbüz’ün taraftarlarından geldi… Gürbüz ve ekibi, oylamanın başladığı sabah saatlerinden itibaren oluşturduğu “özel ekiple” ve özel minibüs ve araçlarla taraftarlarını Kadir Has Kongre merkezinde taşıdı… Gürbüz’ün ekibi hem memleketi Sarız hem Melikgazi hem Talas, hem de kısmen de olsa Kocasinan bölgesinden akın akın insan taşındı…
Gürbüz, adeta “bindirilmiş kıtlarla” salonda üstünlüğünü sağladı… Sonuçlar açıklandıktan sonra Gürbüz’e bu başarının sırrını sordum. Gürbüz, iki yıldır gece gündüz demeden çalıştığını ha bire partisine üye kazandırdığını söyledi. Hüseyin Cengiz Gürbüz aslen Sarızlı. Yıllar önce Osmaniye’ye yerleşmiş, okumuş hekim olmuş, Osmaniye’de de bir hastanesi varmış. Ayrıca kendi ifadesine göre Sarız ile de ilişkisini kesmemiş hatta Sarız’da besi işi bile yapıyormuş… Talas eski İlçe Başkanı Suat Kaya’nın da yeğeniymiş… Düşünün bir doktor işini gücünü bırakıyor ve iki yıl boyunca o partiye ha bire üye yazıyor ve gece gündüz o partide ağırlığını tesis edebilmek için aile boyu seferber oluyor… Gürbüz’ün cumartesi günkü oylamada ki başarısını iyi sorgulamak lazım… Tıpkı CHP’de olduğu gibi İYİ Parti’de de bir Sarızlı ve “Avşar ekibi” oluşmuş… Müthiş bir dayanışma oluşturmuşlar… Talas’ta, Melikgazi’de ve Kocasinan’da… Bu son oylama adeta 7 Ocak’ta yapılan İl kongresinin bir hesaplaşmasına dönüştü!”