Boydak Holding eski finans müdürü FETÖ'den hakim karşısında
Boydak Holding'in eski finans müdürü tutuksuz sanık T.B., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'örgüt üyesi olma' iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık, '2008'de Türkiye Finans'ın Suudilere satılması nedeniyle holdinge 580 milyon dolar geldi. Kime, ne verdiler bilmezdik' dedi.
Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık T.B. ile avukatı hazır bulundu. Boydak Holding’in eski finans müdürü olan tutuksuz sanık T.B., “Kayyum heyeti tarafından Ocak 2018’de by lock olduğu gerekçesiyle iş akdim feshedildi. By lock kullanmadım, örgütsel hiçbir faaliyette bulunmadım, hiçbir sohbet toplantılarına katılmadım” dedi.
Şirket ortakları arasında varlık yani havuz hesabı olduğunu söyleyen T.B., “2008’de Türkiye Finans’ın Suudilere satılması nedeniyle 580 milyon dolar geldi. O para havuz hesabına yatırıldı. Bu hesabın denetimini finans koordinatörü M.K. yapıyordu. Şükrü, Hacı, Memduh, Yusuf, Mustafa ve Bekir Boydak hesabın ortaklarıydı. Daha sonra 3 kişi daha katıldı. Bu hesapta Mustafa Boydak’ın talimatları ile işlemler yapılırdı. Kime, ne verdiler bilmezdik. Sorgulama şansımız da yoktu” diye konuştu.
7 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Nisan ayına erteledi.
‘FETÖ’nün tayin usulü ile çalışan eski öğretmene 6 yıl hapis
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütsel tayin ile Özbekistan ve Bosna Hersek gibi bölgelerde örgütün okullarında öğretmenlik yaptığı iddia edilen 48 yaşındaki tutuksuz sanığa 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar N.K.(48) ile eşi K.K.(44) hazır bulundu.
Örgütsel tayin ile Özbekistan, Bosna Hersek, Gaziantep, İstanbul ve Kayseri gibi ülke ve şehirlerde örgüt okullarında öğretmenlik yaptığı iddia edilen tutuksuz sanık N.K. “Sözleşmeli olarak, CV verip öyle öğretmenlik yaptım. Öyle tayin usulü yoktu. İstanbul’da yarım dönem müdür yardımcılığı da yaptım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu. Tutuksuz sanık kadın K.K. ise beraatını ve tahliyesini istedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık N.K.’ye ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verirken, tutuksuz sanık kadın K.K.’ye ise delil yetersizliğinden beraatına hükmetti.
-Eski astsubaya 6 yıl hapis
Ayrıca aynı mahkemede farklı FETÖ/PDY soruşturmasında örgütün askeri mahrem yapılanmasında olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan eski astsubay Z.Y. de mahkemece ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile tahliyesine karar verildi.
‘B4’ ve ‘SCC’ ile kodlanan 2 polise 7.5’ar yıl hapis
Kayseri'de, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer alan ve 'Garson' kodlu gizli tanığın verdiği SD kart içerisinde çıkan listede 'B4' ve 'SCC' kodları ile fişlenen iki polise ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar S.U. ile R.G. ve avukatları hazır bulundu. Fetullahçı Terör Örgütü içerisinde veri toplayıcı olarak görev almış, topladığı verileri sayman olarak işleyen ‘Garson’ kod isimli gizli tanık 18 Nisan 2017 günü Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na 2 SD kart ve 1 telefon teslim etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda SD kart içerisinde çıkan liste kapsamında örgütün yaptığı fişleme çerçevesinde bazı kodlar kullanıldığını tespit etti. Bu tespit kapsamında eski polis S.U.’nun ‘B4’, halen görevde olan polis R.G.’nin de ‘SAY’, 'SCC' kodu ile fişlendiği tespit edildi.
Ayrı ayrı dosyalarda tek tek yargılanan sanıklardan halen görevde olan ve 17-25 Aralık sürecinden etkilenen, kaybedilmiş ve kazanılmaya çalışılan kişi anlamına gelen 'SCC' kodu ile fişlenen polis R.G., “Veri inceleme raporu gerçeği yansıtmıyor. Asla o fişlemeyi kabul etmiyorum. 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hesabına para yatırmış, şimdiye kadar hep ona oy vermiş bir insanım. 17-25 Aralık olayını bile darbe olarak gören birisiyim” diye konuştu.
FETÖ üyesi olan, sadakati ve bağlılığı olan ancak bazı konuları sorgulayan ve zaafı olan kişi anlamına gelen ‘B4’ kodu ile fişlenen ve telefonunda örgütün gizli iletişim ağı by lock programı çıkan eski polis S.U. ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatını istedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanıklar S.U. ve R.G.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Sanıklar hakkında İstinaf ve Yargıtay sürecinde ceza kesinleşinceye kadar yurt dışı yasağı devam edecek. HABER: İHA