Bombalı saldırıya önemli isimlerden tepki!

Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde saat 9.30 civarında meydana gelen bombalı saldırı sonrası, Türkiye'nin önde gelen isimleri konuyla ilgili neler söyledi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Bombalı saldırıya önemli isimlerden tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara’da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde saat 9.30 civarında meydana gelen bombalı saldırı sonrası, Türkiye’nin önde gelen isimleri konuyla ilgili açıklamlarda bulundu.

Bombalı saldırıya önemli isimlerden tepki!

Ankara Kızılay’da bulunan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde saat 9.30 civarında 2 terörist tarafından bomba patlatıldı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 saldırgandan birinin Emniyet Genel Müdürlüğü kapısı önünde üzerindeki bombayı patlattığını, diğer saldırganın ise güvenlik güçlerince öldürüldüğünü açıkladı.

Ülkede infial yaratan bu olay sonrası Türkiye’nin önde gelen isimleri sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında olduğunu vurgulayarak: “Bu sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun.” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Meydana gelen terör saldırısını lanetlediğini ifade etti. Güler: “İçişleri Bakanlığımızın önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hafif şekilde yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azimle ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Terörle mücadeleyi hem yurt içinde hem yurt dışında devam edeceğinin altını çizen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğümüze yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu alçak saldırıda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, İçişleri Bakanlığımız personeline ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Terörle mücadelemizi yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdüreceğiz” ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle ülke olarak mücadele edeceğiz diyerek şöyle konuştu: “Ankara'da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye'm.”

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel yaralanan polis memurlarına acil şifalar dileyerek şunları kaydetti: “İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde yaşanan terörist saldırıyı lanetliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum.”