Bombalı saldırıda ihmal iddialarına Yerlikaya'dan yanıt geldi...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Develi'den araç gasbedilerek gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin ihmal iddialarına yanıt niteliğinde yaptığı açıklamada ayrıca, 'Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar ve Kaçakçılık, Asayiş başlıklarına değindi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Bombalı saldırıda ihmal iddialarına Yerlikaya'dan yanıt geldi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Develi'den araç gasbedilerek gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin ihmal iddialarına yanıt niteliğinde yaptığı açıklamada ayrıca, 'Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar ve Kaçakçılık, Asayiş, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı başlıklarıyla gündeme ilişkin kritik konulara değindi.

Bombalı saldırıda ihmal iddialarına Yerlikaya'dan yanıt geldi...

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 'Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar ve Kaçakçılık, Asayiş, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı' gündem maddelerini içeren ve son 120 günlük verileri konuşmasında paylaştı.

Develi'de Veteriner teknikeri Mikail Bozlağan'ı şehit ederek, gasp ettikleri hafif ticari araç ile Ankara'ya giderek bombalı saldırı düzenleyen teröristlere yönelik de açıklama yapan Bakan yerlikaya; olaya ilişkin bilinmeyen ayrıntıları aktardı.

Ankara meydana gelen canlı bombalı terör saldırısında ihmal bulunup bulunmadığına dair iddiaları da araştırdıklarını belirterek, teröristlerin saldırıdan bir gün önce 112'ye vatandaş tarafından ihbar edildiğini bunun nedeninin ise uzun namlulu silahlarla ateş açmaları olduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya, ihbar edilen araç plakasının Plaka Tanıma Sistemi'nde yerele girilmesi gerekirken ulusala girildiğini dile getirdi. Bunun bir ihmal olduğunun altını çizerek, ilerleyen süreçte etraflıca açıklama yapılacağını bildirdi.

Yerlikaya, saldırganların paramotor ile ülkeye girdiğine dair tespitler olduğunu 'karada izleri yok' ifadeleriyle belirtti. Meclis gündemine de taşınan ve tartışmaları beraberinde getiren olayda teröristlerin araç gasbederek Ankara'ya nasıl ulaştıkları irdelenmiş ve plaka tanıma sistemi epeyce konuşulmuştu.