BÖLGEDEKİ ŞİDDETTE KORKUTAN ARTIŞ

İç Anadolu Bölgesi'nde yaşanan şiddet olaylarında büyük bir artış yaşandığı ortaya çıktı.

BÖLGEDEKİ ŞİDDETTE KORKUTAN ARTIŞ

Umut Vakfı’ndan elde edilen son bilgilere göre İç Anadolu Bölgesi’nde yaşanan şiddet olaylarında diğer bölgeler kıyasla büyük oranda artış meydana geldiği kaydedilirken, İç Anadolu Bölgesi artış oranında diğer bölgeleri geride bıraktı.
 
YÜZDE 128’LİK ARTIŞ
 
Türkiye Şiddet Haritası’ndaki basına yansıyan bilgilerde 2015 ila 2018 yılları arasında İç Anadolu Bölgesi’nde yaşanan şiddet olaylarında ortalama 3 kat artış yaşandığı dikkatleri çekti. Buna göre 2015 yılında İç Anadolu Bölgesi’nde 283 şiddet olayının yaşandığı belirlenirken, 2018 yılına gelindiğinde ise bu rakamın 646’ya ulaştığı ortaya çıktı. Şiddet olaylarındaki yaşanan artış oranı yüzde 128 olarak gerçekleşti. 
 
EN FAZLA ŞİDDET OLAYI MARMARA’DA
 
Bölgelerin şiddet olayları miktarında en yüksek sayının Marmara Bölgesi’nde olduğu dikkatleri çekti. 2018 yılında bin 32 şiddet olayı yaşanan ilk sıradaki Marmara Bölgesi’ni toplam 646 şiddet olayı ile İç Anadolu Bölgesi izledi. Listede 3’üncü sırayı ise 503 şiddet olayı ile Akdeniz Bölgesi takip etti. Bölgelerin şiddet olayları artış oranlarında ise ilk sıra yüzde 128 ile İç Anadolu’nun olurken, onu da sırası ile Marmara, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri takip etti. HABER: KAAN AKBAŞ