Böhürler'den Dikkat Çeken Yerel Seçim Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler katıldığı bir radyo programında yerel seçimlere dair dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Böhürler'den Dikkat Çeken Yerel Seçim Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler katıldığı bir radyo programında Kayseri’ye dair değerlendirmelerde bulunurken, yerel seçimler, Kayseri siyaseti hakkında açıklamalarda bulundu.

Kayseri siyasetinde eskiden beri devam eden milliyetçi ve muhafazakar bir çizgi olduğunu ifade eden Böhürler, her ne kadar bir dönem CHP’den bir belediye başkanı olmuş, her zaman CHP’den bir milletvekili çıksa da ağırlıklı olarak milliyetçi ve muhafazakar bir siyaset çizgisi olduğunu söyledi. Bu çizginin biraz daha yumuşadığını, muhafazakarlık çerçevesinin çağın getirdiği etkenlerde biraz esnediğini dile getirdi. Kayseri’nin hep fikir merkezi olduğunu söyleyen Böhürler, bugün de fikir merkezi olarak devam ettiğini söyledi. ‘Düşünen ve üreten insanları çok, Anadolu’nun yıldızı olabilir diye düşünüyorum. Bunun için de çok yol katedilmiş, belediyecilik anlamında bir sorunu yok. Daha güzel yapılıp bölgenin en rağbet edilen şehri haline de getirilebilir.’ Kayseri’nin hayırsever olarak bilindiğini söyleyen Böhürler, her şehir Kayseri gibi hayırsever değil dedi. ‘Okulları hayırseverler yapsa bile yine devlet tarafından yönetiliyor, işletiliyor. İçindeki bütün giderler sağlanıyor. Hayırsever bir kısmını yapıyorsa, kamu büyük bir bölümünü yapıyor ve hayırseverliği biraz daha ön plana çıkarmakta gayret ediyoruz. Devletin yatırımlarını bu dönem daha fazla Kayseri’ye getirmek için çabamız var. Hemen hemen bütün bakanlarla da iletişimimiz, ilişkimiz iyi’ diye konuştu.

Milletvekili Böhürler, genel merkez tarafından yapılan uygulama ile tanınmamış kişilerin vatandaşlarla bir araya gelerek onların temayüllerini aldığını söyledi. Böhürler, yerel seçimler kapsamında Kayseri’de başkanlıklarda büyük değişim beklemediğini söyleyerek, ‘Aday listesini tam olarak görmemiz lazım. Şimdi önce yerel kendi içinde dinamiklerini yapsın; ilçeler, il, büyükşehir hepsi birlikte kaynasın fokurdasın ondan sonra da onun üzerinde biz de bir kanaat oluşturalım, adaylar üzerinde bir fikir beyan edelim istiyoruz. Ben Kayseri'de çok büyük bir değişim beklemiyorum diyen Böhürler sözlerine şöyle devam etti. Devam eden hizmetlerde anketlerde memnuniyet oranı çok yüksek. Yine anket sonuçlarına bakarak burada ilerlemekte fayda görüyorum. Anket sonuçlarında eğer belli yerlerde hizmette zafiyet varsa o bölgelerindeki başkanların değişimi noktasında bir şey belirtmek gerekir. Burada bizim kendi fikrimizden ziyade vatandaşın memnuniyeti, anketler çok önemli. Genel merkez olarak illere, ilçelere sivil, tanınmamış insanları gönderiyoruz. Vatandaşın temayüllerini alıyor, fikirlerini alıyor; neden memnun değil gibisinden, çarşıda, pazarda konuşuyorlar. O değerlendirmeler de bizim için kıymetli. Sonuçta hep beraber bir karar vereceğiz, ortak liste çıkacak. Bu ortak listede Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Yani onun üzerinde hep beraber bir karar vereceğiz ama bu kararı da vatandaşımızın isteği, temayülü bizim için en önemli kriter. Yani bizim şahsi bir fikrimizin olması beklenemez’ şeklinde konuştu.