Bisiklet satıcıları yaşadı

Bisiklet İl Temsilcisi Mehmet Lüzumlar, hem yaz hem de pandemi dolayısıyla bisiklete olan ilginin, yüzde 300 oranında artış yaşandığını söyledi.

Bisiklet satıcıları yaşadı

Her yıl olduğu gibi yazın gelmesiyle bisiklet satışları arttı. Pandemiden dolayı toplu taşıma araçlarına binmek istemeyenler de eklenince satışlarda patlama yaşandı.

"BİSİKLET KITLIĞI ÇEKİYORUZ"

Satışların yüzde 300 oranında arttığını söyleyen Bisiklet İl Temsilcisi Mehmet Lüzumlar, "Şu anda Kayseri’de satacak bisiklet dahi bulamıyoruz. Dövizden dolayı fiyatlar artmış olmasına rağmen insanların talebi azalmıyor. Kayseri 'de neredeyse bisiklet kıtlığı çekiyoruz." dedi.

FİYATLARDA FAHİŞ ARTIŞ

Bisiklet fiyatlarında afaki bir artış yaşandığına da dikkat çeken Lüzumlar, "Vatandaşlarımıza birkaç yere sormadan bisiklet almamalarını öneriyoruz. Bisiklet fiyatları 5-10 yaş arası için olanlar 650-900 TL aralığında onun hemen üzerindeki segment var onların fiyatları da bin 500 TL seviyesinde seyrederken, normal kullanıcı için olan bisikletler ise bin 250 ile bin 750 TL arasında değişiyor. Bu saydıklarımızın üzerinde olan bisikletlerimiz ise 2 bin 500 TL’den başlayıp yukarılara doğru çıkıyor." diye konuştu.

"AMACA GÖRE BİSİKLET SEÇİLMELİ"

Lüzumlar, bisiklet almak isteyenlere şu önerilerde bulundu:

"Birincisi amaç ne ise onunla ilgili bisiklet alınması gerekiyor. İkinci olarak kendi vücut ölçülerine göre boylarına ve kilolarına uygun bisiklet seçmelerini öneriyoruz. Yanlış bisiklet seçimi ayağa vuran ayakkabı gibi bisikleti de çekilmez hale getirir. Vücuda uygun olarak seçilen bisiklet ise keyifli ve sağlıklı bisiklet sürülmesini sağlar.”

İHA