Birlikte yaşadığı adamı öldüren kadın cinayeti böyle anlattı

Haber: Şeref KAHRAMAN - Kayseri'de birlikte yaşadığı R.K'yi (49) defalarca bıçaklayarak öldüren kadın ilk kez hakim karşısına çıktı. 24 yaşındaki sanık kadın, 'Ailemle tartıştığım için evimi terk ettim. Bana tacizde bulunuyordu. İsteyerek yapmadım, kendimi korudum' dedi.

Birlikte yaşadığı adamı öldüren kadın cinayeti böyle anlattı

Geçtiğimiz 28 Nisan tarihinde Eğribucak mahallesinde meydana gelen olayda işsiz R.K ile birlikte yaşayan S.K bilinmeyen bir nedenle tartıştığı ve iddiaya göre kavgaya dönüşen olayda S.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan R.K komşularından yardım istedi. Komşularının ihbarı ile Şehir hastanesine kaldırılan R.K kurtarılamayarak 5 gün sonra hayatını kaybetti. S.K gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk celsesinde S.K. ile avukatı hazır bulundu.
Bir dönem hastanede yattığını söyleyen S.K., “Ailemle tartıştığım için evimi terk ettim. Hastanedeyken R.K. bana ‘kızım senin bir derdin mi var? Kalacak yerin yok mu? Bana baban gibi güvenebilirsin. Benden sana zarar gelmez. Bende kalabilirsin’ dedi. 15 gün hastanede kaldığım için teklifini kabul ettim. Bana tacizde bulunmaya kalktı ve sesini çıkartma diye saldırdı. Dışarı çıkmaya çalıştım. Gözü dönmüş gibi idi. Bıçağı nereden aldığımı, ne kadar bıçakla vurduğumu hatırlamıyorum. Bıçakladıktan sonra ambulansı aradım. İsteyerek öldürmedim. Bana yönelik cinsel saldırıda bulunduğu için kendimi koruma amaçlı davrandım. Maktulün parasını almadım. Eşyalarımı toplayarak, evden ayrıldım” şeklinde savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteleyerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. >>Foto: AA