Bir zamanlar Kayseri Erciyesspor!

2006-2007 sezonunda Türkiye Kupası finaline yükselip aynı dönemde Süper Lig'den düşen Kayseri Erciyesspor'un hikayesi halen akıllarda. Mazisinde unutulmaz başarılarla dolu Mavi-Siyahlı takım 2018 yılında kapanmıştı. Kayseri haberinde...

Bir zamanlar Kayseri Erciyesspor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor’un kardeşi, Kayseri’nin gururu Kayseri Erciyesspor, mazi oldu.

1932 yılında kurulan Mavi-Siyahlı takım, 2018 yılında kapanmıştı. Bugün zaman tüneline giderek Kayseri Erciyesspor’un 2006-2007 sezonundaki kadrosuyla karşınıza çıktık. Türkiye Kupası'nda zirveye oynayarak futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatan kadrosu halen akıllarda. Mavi-Siyahlılar, o sezon Süper Lig'den düşmüştü. O dönemki kadroda, kimler yoktu ki? Ayakta duran isimler Orkun Uşak, Cenk İşler, Mustafa Sarp, Mehmet Eren Boyraz, Ali Turan ve Kürşat Duymuş; oturanlar Daouda Jabi, Emre Toraman, İlhan Özbay, Zdravko Lazarov, Ergün Teber, Kayseri Erciyesspor formasıyla mücadele ediyorlardı.

Kayseri Erciyesspor'un, kapandığı üzücü süreç halen akıllarda. Binlerce gencin futbol hayalleri de bu kapanışla birlikte suya düşmüştü. Kayseri Erciyesspor'un Süper Lig'e veda edişinin ardından her yıl kademeli olarak alt liglere doğru uzanmış ve sahipsiz kalmasından dolayı kapısına kilit vurulmuştu. Türk futbol tarihinde unutulmayan başarılarla Kayserilileri her daim gururlandıran Erciyesspor'un kapanmasında o dönem Kayserispor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın 'Bu şehre iki takım fazla' sözü etkili olmuştu. 

Zorlu mücadeleler, hafızalarda kalırken, mazisi başarılarla dolu, Türk futboluna onlarca yıldız çıkarmış, altyapısıyla Kayserililerin en büyük dayanağı olan Erciyesspor, her iki haftada bir Kayseri’de taraftarın desteklediği bir değerdi.