Bir Zam Haberi de Kırmızı Ete!

Aralık ayına girilmesi ile birlikte ürünlerde fiyat artışı yapılmaya başladı. Bir zam haberi de kırmızı ete geldi. Bakın kırmızı ete gelen zam ürünlere nasıl yansıyacak? Zam tutarı ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Bir Zam Haberi de Kırmızı Ete!

Zam haberleri peş peşe gelirken, bir zam haberi de kırmızı ete geldi. Peki zam tutarı ne kadar? Reyonlara fiyatlar nasıl yansıyacak?

Et fiyatlarını yakından ilgilendiren dana ve kuzu kesim fiyatları geçtiğimiz hafta artış gösterdi. En yüksek artış kuzu kesim fiyatlarındaki artış dana kesim fiyatlarının da üstüne çıktı. Bölgeler arası ortalama 3,5 TL artış yaşandı.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON), yağsız dana  ve kuzu kesim fiyatlarını yayınladı. Son haftalarda düşüş yaşayan dana karkas kesim fiyatları geçtiğimiz hafta yükseldi. En büyük yükseliş kuzu kesim fiyatlarında yaşandı. Dana yağsız kesim fiyatı ortalama 3,5 TL yükseliiş yaşarken, yağsız kuzu kesim fiyatı 19,5 TL birden yükseldi.

Güncel dana kesim fiyatı İç Anadolu Bölgesi'nde ne kadar oldu?

İç Anadolu Bölgesi dana kesim fiyatı güncel fiyatı gelen zamla birlikte 235,60 TL oldu. Reyonlara bu fiyatlar nasıl yansıyacak gelecek günlerde göreceğiz.

UKON'un fiyat tablosunu sizler için derledik;

Bir Zam Haberi de Kırmızı Ete!