Bir tepki de Abdullah Gül'den - Paylaşımı 14 yıl öncesine götürdü!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685'i çocuk olmak üzere 34 bin 454 Filistinli öldürüldü. Soykırım olarak nitelendirilen bu saldırılara bir tepki de 11. Cumhurbaşkanı Kayserili Abdullah Gül'den geldi. Gül'ün paylaşımı dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri bülteninde....

Bir tepki de Abdullah Gül'den - Paylaşımı 14 yıl öncesine götürdü!

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana sivil yerleşim yerleri, okullar, hastaneler ve Filistinli vatandaşların sığınak olarak kullandığı barınakları bombalamaya devam ediyor. Türk ve Dünya basınında tepkiler yer bulurken bir tepki de Kayserili eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. Gül'ün yaklaşık 14 yıl önce yaptığı konuşma ile paylaşım yapması dikkat çekti.

İsrail'in saldırıları sonucu dünyanın her yerinde protestolar devam ediyor. Kayseri'de de devam eden protestolar Amerika'da da dikkat çekiyor. Öyle ki ABD'de İsrail'i protesto eden üniversite öğrencileri polis tarafından sert müdahale ile gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile ilişkilerin ticari anlamda başta olmak üzere kestiğini söylemiş, ''Türkiye olarak kuşatıcı anlayışla Kudüs'e sahip çıkmayı bir görev biliyoruz. Mücadelemizi azimle sürdürüyoruz.'' demişti.

Kayseri'de de belediye başkanları ve partililer saldırıları protesto ederken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 2010 yılında yaptığı konuşmayı paylaşarak dikkatleri üzerine çekti.

Gül, Amerikan üniversitelerinde İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma büyük bir isyan olduğunu belirterek Columbia Üniversitesi'nin de bu isyanın merkezi olduğunu yazdı.

2010 yılında Columbia’da yaptığı konuşmada Filistin konusunda şunları söyledi: ''İsrail ve Filistinliler aynı millet değil, aynı milletin açıkçası parçaları değil. İsrail'in işgal ettiği topraklar; Gazze, Filistin toprakları İsrail'e ait değil.''