Bir aday daha çekildi!

Cumhur İttifakı içinde yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanı Erkan Demirci, İl Binası'nda, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm'ünde olduğu basın toplantısı düzenleyerek, 2 Haziran tarihinde Pınarbaşı'da yapılacak olan yenileme seçimlerinde adaylıktan çekildiklerini ve hangi adayı destekleyeceklerini açıkladı. Detaylar haberimizde…

Bir aday daha çekildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi (BBP), Kayseri İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında İl Başkanı Erkan Demirci önemli bir açıklamada bulundu. Toplantıya, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm’ün yanı sıra, Büyük Birlik Partisi Kayseri İl Başkan Yardımcıları ve 31 Mart yerel seçimlerde Pınarbaşı’da BBP adayı Hayrettin Uslu’da yer aldı.

BBP Kayseri Kime Destek Vereceğini Açıkladı!

‘Başka tarafta olma şansımız yok’

Demirci, açıklamasında Pınarbaşı’da gerçekleşecek seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Menduh Uzunluoğlu’na destek vereceklerini şu sözlerle ifade etti; ‘Tabii biz Cumhur İttifakı'nın bir paydaşı olarak onurla söyleyeceğimiz bir şekilde bu ruhta hareket ettik. Ama tabii bizim hep düşüncemiz şu oldu.  Biz yapıcı, estetik içerisinde ama vatan ve millet ve bayrak ülküsü içerisinde Cumhur İttifakı'nın bir paydaşı olmanın hasebiyle doğru noktada bulunmaya çalıştık. Tabii bu kapsamda seçimlerde oyumuzu yüzde 100 oranında artırdık ama o şu anki vardığımız noktada Pınarbaşı seçimlerinde genel merkezimizin de takdirleri doğrultusundaki biz il teşkilatı olarak aynen kanaati taşıyoruz.  Orada biliyorsunuz bir Cumhur İttifakı adayımız MHP'de Sayın Menduh Bey adayımızı onun adına, onun lehine kendi adayımızla görüşmelerimiz ve genel merkezimizin de takdirler doğrultusunda çekilme kararı aldık. Bu tamamen milletle, beraber hareket etme ülküsünden kaynaklanan bir şeydir. Başka tarafta olma şansımız da yoktur bu noktada… Biliyorsunuz partimiz pek çok ilde o küçük nüansları düşünerek aday bile çıkartmadık. Yani hep Cumhur İttifakı paylaşıyor olmamız ve vatan ülküsü üzerinden bu şekilde hareket ettik.’

BBP Kayseri Kime Destek Vereceğini Açıkladı!

Genel merkezin tercihleri doğrultusunda, sahada olacaklarını dile getiren Demirci; ‘Biz şu andan itibaren Pınarbaşı seçimlerinde Cumhur İttifakı adayına desteğimizi açıklıyoruz. İnşallah bu kapsamda da çalışmalarımız devam edecektir. Genel merkezimizin de tercihleri doğrultusunda sahada olacağız. Başkanımız ne zaman arzu ederse veya bizler sahada aynı şekilde başkanımızla beraber hareket edeceğiz’ dedi.

‘Kayseri'de 31 Mart akşamı sancılı bir seçim süreci yaşadı’

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, seçim sürecinde birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, Cumhur İttifakı'nın uyum içinde hareket ettiğini ve çözüme ulaştırdığını dile getirdi. Üzüm; ‘Bu seçim döneminde Kayseri için birlikteliğinin önemini hepimiz daha net bir şekilde hissettik. Biz her şeyi birlikte hareket ederek ve nezaket çerçevesinde konuşarak ve istişare ederek çözüme ulaştırdık. Büyük Birlik Partisi Büyükşehir Belediyesi'nde Cumhur İttifakı'nın görüşüne uygun bir şekilde sağ olsun her gittiği yerde Memduh Büyükkılıç Başkanımıza ve bizlere destek istedi. Yine Büyük Birlik Partisi'nin adaylarının çıktığı ilçelerimiz oldu. Bu seçim neticesinde sonuçlandıktan sonra tarafımızdan özellikle Develi ilçesinde aday olan ve hatırı sayılır bir oy alan İmdat Güven Başkanımızı hemen seçim gecesi arayıp birlikte hareket ettiğimizi, kendisine seçim döneminde nezaketli ve Cumhur İttifakı'nın anlayışına uygun bir şekilde seçim çalışması yaptığı için teşekkür ettik. Keza aynı teşekkürü İl Başkanımız Erkan Demirci başkanımıza da ilettik, Bu uyum süreci hala devam ediyor. Biliyorsunuz Kayseri'de 31 Mart akşamı maalesef sancılı bir seçim süreci yaşandı ve ilçe seçim kurulu arkasından il seçim kurulu ve en son YSK seçimlerin tekrarlanmasını karar verdi. Bu doğrultuda sağ olsun Büyük Birlik Partisi il başkanımıza Büyük Birlik Partisi'nin Pınarbaşı adayı Hayrettin Başkan'ımıza ve onların nezdinde Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'ne ve Genel Başkanı Mustafa Destici'ye teşekkür etmek istiyorum. Kendilerinin aldıkları karar doğrultusunda Pınarbaşı'da 2 Haziran'da yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı lehine çekilmeye karar kıldılar. Ben bu anlayışlı tavırlarından dolayı ve bizlere verdikleri destekten dolayı birlikteliğimizi sürdürdüklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Pınarbaşı'ya ve Kayseri'mize Hayırlı uğurlu olsun diyorum’ ifadelerine yer verdi. 

Ne olmuştu?

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, 31 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 324 oy farkla kazanmıştı. MHP’nin adayı Menduh Uzunoğlu ise 4 bin 758 oy aldı. Ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mühürsüz pusula gerekçesiyle iptal etti. İptal kararının ardından Kayseri Valiliği, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş’i Pınarbaşı Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atadı.