BioNTech firması yargılanacak! Aşının yan etkileri mi var?

Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımıza giren BioNTech firması, son günlerde tazminat davasıyla karşı karşıya. Almanya'da Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech şirketi, aşının yan etkileri olduğu iddiasıyla hakim karşısına çıkacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

BioNTech firması yargılanacak! Aşının yan etkileri mi var?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19 salgını resmi verilere göre neredeyse 7 milyon kişinin ölümüne sebep olmuştu. Salgın sonrası geliştirilen mRNA bazlı BioNTech aşısının “kalıcı yan etkiler ve hasar” bıraktığı gerekçesiyle olay yargıya taşındı.

BioNTech firması yargılanacak! Aşının yan etkileri mi var?

Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech şirketi, bugün Almanya’da yargılanacak. Almanya’da iki hukuk şirketi, müvekkillerinin başvurusu üzerine yargı sürecini başlattı. Yapılan açıklamada, müvekkillerin sağlığında “kalıcı hasar” oluştuğu ve bu sebeple tazminat davası açıldığı duyuruldu.

BioNTech firması yargılanacak! Aşının yan etkileri mi var?

YAN ETKİLERİ NELER?

Aşının yan etkileri olduğunu iddia eden kişinin Almanya'da orta yaşlı bir sağlık çalışanı olduğu belirtildi. Sağlık çalışanının aşı olduktan sonra kalp ritminde bozukluk meydana geldiği ve “beyin sisi” yaşadığı da vurgulandı. Bugün başlayacak yargı sürecinde kadının BioNTech’ten 150 bin euro (yaklaşık 3.7 milyon TL) tazminat istediği de açıklandı.

BİONTECH'TEN AÇIKLAMA

BioNTech firması ise bu iddiaları yalanlarken, aşıların güvenlik kontrollerinden geçtiğini duyurdu. BioNTech yetkilileri, “Açılan davada davacı ve avukatları, corona virüsü aşısı ile görülen yan etkiler arasında net bir bağ gösteremedi” ifadelerini kullandı.