Bina hasarlı mı hasarsız mı? Vatandaştan büyük tepki!

Tüm-İş Konfederasyonu ve Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Sivas Caddesi üzerinde bulunan iki bloklu, 10 katlı binanın bloklardan yalnızca birinin depremde gördüğü zararla yıkımına karar verilmesi üzerine sosyal medya hesabından ironik bir paylaşım yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Bina hasarlı mı hasarsız mı? Vatandaştan büyük tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçaslan Mahallesi Sivas Caddesi üzerinde bulunan iki bloklu, 10 katlı binanın bloklardan yalnızca birinin depremde gördüğü zararla yıkımına karar verilmesi, apartmanın diğer bloğunda yaşayan vatandaşları da rahatsız ediyor. Tüm-İş Konfederasyonu ve Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, hasarlı apartmana ilişkin muammayı resmi sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla eleştirdi:

Binanın 6 Şubat depreminin ardından önce hasarsız, ardından orta hasarlı raporu raporu verilmesini eleştiren Şahin; Apartman sakinlerinin yıkım kararını dahi doğalgaz kesmek için gelen kişilerden öğrendiğini ironik bir dille ifade ediyor.

"Burası Kayserinin merkezi fotoğraftaki bina iki girişi olan tek bina, 6 Şubat depreminden sonra hasar tespiti yapılıyor. Yapan kim? Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü. Verilen rapor: Hasarsız.

Aradan 5 ay geçiyor, Binada birisi yeniden tespit istiyor Aynı il müdürlüğü geliyor Ama bu sefer, Orta hasarlı raporu veriyor. Oturanlar binalarına güçlendirme yapmaya hazırlanıyor bir gün acı gerçekle karşılaşıyorlar. Binanın Doğalgazı kesilecek! Borcumuz yok ki diye itiraz edince şu cevabı alıyorlar: "Binanız hakkında yıkım kararı var" Doğalgazcıdan öğreniyorlar.

Daha da trajik olanı şu ki, Sadece bir blok yıkılacakmış. 2 bloklu 1 binadan bahsediyoruz Orası aslında tek bina ama bilmiyorlar. Kim bilmiyor? Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü. Belediye biliyor mudur? Hiç sanmam. Onların eli işte gözü oynaşta. Şimdi sorum şu: 5 ay önce kontrol nasıl yapıldı ki, Hasarsız raporu verildi de, 5 ay sonra yıkılma kararı? Hangisi doğru bu tespitlerin? Nasıl çalışıyorsunuz Allah aşkına?"