'Beyin Sisi' hala etkisini sürdürüyor

Covid-19 salgınının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen unutkanlık hali 'beyin sisi' etkisini hala sürdürüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

'Beyin Sisi' hala etkisini sürdürüyor

Covid-19 salgınının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen unutkanlık hali ‘beyin sisi’ etkisini hala sürdürüyor.

Çin’in Wuhan kentinde 2019 yılında ortaya çıkan koronavirüs, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Covid-19 terimi ile tanımlanmaktadır. Solunum yolu enfeksiyonu ve insandan insana bulaşan koronavirüs; WHO tarafından 11 Mart 2020 yılında, küresel salgın hastalık (pandemi),  ve tüm dünya genelinde acil durum ilan edilmişti.

Salgına yakalananlarda; tat kaybı, koku kaybı, dikkat dağınıklığı, dalgınlık, gibi kalıcı hasarlar bırakan koronavirüsün etkisi ve bulaşıcılığı azalmış olsa da bıraktığı hasarlar arasında, beyin sisi hala etkisini sürdürmekte.

Beyin sisi tıbbi bir terim taşımıyor fakat zihinsel yorgunluk olarak tanımlanıyor. Kişinin yaşadığı; düşüncelerin dalgalanması, unutkanlık, dikkat dağınıklığı, odaklanma problemleri beyin sisinin belirtileri arasında yer alıyor.

Uzmanlara göre beyin sisi; soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara bağlı ya da kullanılan ilaçların etkisine bağlı da oluşabiliyor.

Uzmanlar, beyin sisi şikayetlerine karşı sağlık kuruluşlarına başvurulmasını öneriyor.