Beyaz ekmek severlere üzücü haber – Yeni proje yolda

Beyaz ekmeğin sağlık açısından zararlı olduğu ileri sürülerek yeni bir proje hayata geçiriliyor. Beyaz ekmeği tercih edenleri hedefleyen bu proje, gıdaların sağlık yararlarını artırmayı amaçlıyor ve hükümet tarafından finanse ediliyor. Detaylar haberimizde…

Beyaz ekmek severlere üzücü haber – Yeni proje yolda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beyaz ekmeğin sağlık açısından zararlı olduğu ileri sürülerek bir proje hayata geçiriliyor. Hükümet tarafından finanse edilen bu girişim ile beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirecekler. 

Beyaz ekmek severlere üzücü haber – Yeni proje yolda

Yüksek oranda rafine un içeriyor

Türkiye’de beyaz ekmek tüketiminin yaygın olduğu ve bu durumun sağlık açısından endişe verici olduğu belirtildi. Sağlık yetkilileri, beyaz ekmeğin yüksek tüketiminin obezite, diyabet ve diğer sağlık sorunlarıyla ilişkilendirildiğini ayrıca vurgulanmıştı. Beyaz ekmeğin yüksek oranda rafine edilmiş un içermesi ve lif oranının düşük olması nedeniyle, besleyici özelliklerinden yoksun olduğu ve uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtiliyor.

Beyaz ekmek severlere üzücü haber – Yeni proje yolda

Lezzeti ve dokusu değişmiyor

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, İngiltere’deki bir üniversitede görev yapan Dr. Catherine Howarth, beyaz ekmeğin kimyasal bileşimini detaylı bir şekilde incelediklerini, ekmeğin içeriğine az miktarda bezelye, fasulye, tahıllar, buğday kepeği ve buğday embriyosu gibi sağlıklı bileşenlerin eklenerek daha sağlıklı hale getirilmesi planlanıyor. Bu yeni proje, ekmeğin lezzetini ve dokusunu korurken besin değerlerini artırdığı belirtildi. 

Dr.Howart, beyaz ekmeğin içindeki bazı ürünlerin çıkarılması ve kinoa, tef, sorgum ve darı gibi vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin diğer tahılların eklenebileceğini de aktardı.

Beyaz ekmek seven bazı vatandaşlar ise yapılması planlanan bu değişimin ekmeğin tadını ve lezzetini değiştirebileceğini dolayısıyla içeriğinde herhangi bir oynama yapılmaması gerektiğini savundu.