Bellona ve İstikbal Satılıyor

Kayseri'nin Türkiye'ye açılan kapısı Anadolu Erciyes Holding'in satış sürecine yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Sürpriz gelişmenin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Bellona ve İstikbal Satılıyor

Kayseri’de kurularak Tüm Türkiye’ye hizmet veren sektörün öncü firmalarından Erciyes Anadolu Holding’in bir süredir devam eden satış sürecinde sürpriz bir gelişme yaşandı. 

Bir süredir Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyımlığında yönetilen Erciyes Anadolu Holding’in, mart ayında satış süreci başlanmış, bu süreçte Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alınırken diğer firmalar için tekliflerde uygun şartlar sağlanamamıştı. 

Tüm Türkiye’nin büyük bir ilgiyle takip ettiği satış sürecinde, en büyük merak holding bünyesinde yer alan İstikbal ve Bellona gibi alanında lider markaların satışının ne zaman gerçekleşeceği ve şirketlere kimlerin talip olacağı konusuydu.

Sektörde şok etkisi yaratan yeni gelişmeye göre holding bünyesindeki gözde firmalara, piyasanın bir başka öncü ismi talip oldu. 

Doğtaş, Kelebek, Lova ve Ruum Store markalarını bünyesinde barındıran Doğanlar Mobilya Grubu’nun, İstikbal ve Bellona markalarına talip olduğu öğrenildi. 

Sektördeki gücünü arttırmayı planlayan Doğanlar Mobilya Grubu, yeni dönemde yurtiçinde 100, yurtdışında 25 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

Doğanlar Mobilya Hakkında;

1972 yılında Hacı Ali Doğan’ın Çanakkale Biga’da açtığı küçük mobilya dükkânı, bugün dünya çapında üretim ve ihracat yapan dev bir gruba dönüştü. Davut Doğan ve kardeşi İsmail Doğan’ın vizyonuyla büyüyen Doğanlar Mobilya bugün Türkiye’nin dört bir yanında 733 mağaza, yurtdışında ise 45 ülkede 109 satış noktası ile mobilya sektöründe küresel bir oyuncu haline geldi.

Doğanlar Mobilya Grubu, yeni dönemde gözünü TMSF’nin satışa çıkarması beklenen Erciyes Anadolu Holding şirketleri İstikbal, Bellona ve Form Sünger’e dikmiş durumda.

Doğanlar Mobilya CEO’su Mustafa Karamemiş, büyümeye hız vereceklerini ifade ederek, 'Türkiye’de toplam 733 mağazamız var. 2023’te 82 yeni mağaza açarak rekor kırdık. 2024’te ise bir adım ileriye giderek 100 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. Şu anda 45 ülkede 109 satış noktasında ürünlerimiz satılıyor.' dedi.

Erciyes Anadolu Holding Satış Süreci Hakkında

İhale süreci, 5 Mart'ta Weavers ile başlayan ve sırasıyla 8 Mart'ta Doqu Home, 12 Mart'ta Gümüşsuyu Halı ve 13 Mart'ta Vellteks Tekstil için gerçekleşti. Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alınırken, diğer firmalar için tekliflerde şartlar sağlanamadı. Doqu Home'un satışı için önümüzdeki dönemde TMSF ve Rekabet Kurulu’nun onay süreçlerinin başlaması bekleniyor. Weavers, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks için ise ilerleyen günlerde yeniden ihale yapılması planlanıyor.