Belediyeye Kayyım Atanacak!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yapılan itirazı reddetmesi üzerine Pınarbaşı İlçesi'nde belediye seçimlerinin 2 Haziran'da yapılması kesinleşti. Yeni başkan seçilinceye kadar belediye başkanlığına Kayseri Valiliği tarafından kayyım atanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Belediyeye Kayyım Atanacak!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi’nde Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin yenilenmesine karar verdi. Bu çerçevede, Pınarbaşı Belediyesi’ni 2 ay boyunca yönetecek bir belediye başkan vekili atanacak.

Seçimlerin yenilenmesi karar verildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi’nde Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin yenilenmesine karar verdi. YSK, önceki günkü toplantısında, 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına başvurularını inceledi.

Bir il, 20 ilçe ve 3 belde için yapılan, 'oyların yeniden sayılması', 'seçimin iptali' ve 'seçimin yenilenmesi' başvurularını değerlendiren YSK, Pınarbaşı İlçesi ile ilgili nihai kararı verdi. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde de CHP'nin 'belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesi yönündeki kararların kaldırılması' talebini reddeden YSK, ve Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi.Bu kapsamda, YSK'nin 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararı çerçevesinde, yenileme seçimleri 2 Haziran Pazar günü yapılacak.

Kayseri Valiliği, YSK’nın kararını resmi olarak tebliğ etmesinden sonra Pınarbaşı Belediyesi’ne bir kamu görevlisini kayyım olarak atayacak. Bu ismin, büyük ihtimalle İlçe Kaymakamı olabileceği konuşuluyor. Ancak Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in, başka bir ismi atama yetkisi de bulunuyor. Geçici belediye başkanı, sadece zaruri olan hizmetleri yerine getirecek onun dışında proje veya ihale gibi işlemleri yerine getiremeyecek. 

Diğer yandan, seçimlerde herhangi bir olay yaşanmaması için de geniş güvenlik önlemleri alındı. Her iki siyasi parti temsilcilerinden de 'seçimlerin demokrasi şöleni şeklinde geçmesi için duyarlı davranılması' çağrısı yapıldı. Seçimlerde gerginlik yaşanmaması, tarafların karşı karşıya gelmemesi için siyasi parti temsilcilerinin daha dikkatli olması çağırısında bulunuldu. Her iki partinin Genel Merkezi’nin bu konuda uyarılar yaptığı da öğrenildi.