Belediyelerden Tapu Sahiplerine Ödeme

Tapu sahipleri için belediyelerden geri ödeme yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Belediyelerden Tapu Sahiplerine Ödeme

Belediyelerden, tapu sahiplerini sevindiren açıklama geldi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bir evi olan tapu sahiplerine başvurmaları dâhilinde 1.536 TL para iadesi yapılacak. 

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan emsal karar ile tek evi olan tapu sahiplerine 1.536 TL para iadesi yapılmaya başlandı.

Belediyelerden Tapu Sahiplerine Ödeme

Emlak vergisi muafiyeti hakkı olduğu için sıfır oranlı emlak vergisi hesaplaması yapılması gereken ancak bu hakkından haberdar olmadığı için ödeme yapan milyonlarca kişi olduğu ortaya çıktı.

Emlak vergisini fazladan ödeyen bu kişilere belediyeler üzerinden geri ödeme yapılacağı açıklandı. Ödemenin yapılması için aranan tek şart, kişinin belediyeye başvuruda bulunması ve başvurunun onaylanması. 

Belediyelerden Tapu Sahiplerine Ödeme

Vergiden Muaf Olunan Durumlar

Ülkemizde uygulanan yasalar kapsamında taşınmaz mal olarak sayılan arsa, tarla, dükkan, işyeri, depo, yazlık, bahçe ve konut gibi tapusu olan her türlü mal için emlak vergisi tahakkuk edilmektedir. Emlak vergisinde muafiyet hakkı verilen durumalar; 

Tek evi olan ve sahip olduğu evin 200 metrekare büyüklüğü aşmaması koşulu ile;

•    Emekli aylığı dışında başka hiçbir geliri olmayan emekliler,
•    Devletin vermiş olduğu dul ve yetim maaşı dışında hiçbir geliri olmayan şehidin dul eşi ve yetimleri ile gaziler,
•    Hiçbir geliri olmayan ev hanımları ile işsiz kişiler 

Emlak Vergisi Geri Ödemeleri Nasıl Alınacak?

Kamu Denetçiliği Kurulu'nun emsal kararı doğrultusunda, para iadesi hakkı olup olmadığnı öğrenmek isteyen kişilerin ilgili beledyelere başvurmaları gerekiyor. Belediyeler bu konuda vatandaşlara yardımcı oluyor ve gerekli yerlere yönlendiriyor.