Belediyeden vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı: 'İnanmayın'

Melikgazi Belediyesi'nden vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Melikgazi Belediyesi, son günlerde belediyenin üst düzey yöneticilerinin isimleri kullanılarak vatandaşlardan yardım talebinde bulunulduğuna yönelik ihbarlar alındığını açıkladı.

İtibar edilmemesi gerekiyor

Belediyeden yapılan duyuruda, belediye yöneticilerinin adını kullanarak gerçekleştirilen telefon aramaları ve yardım taleplerinin kurumla hiçbir ilgisinin bulunmadığı vurgulandı. Vatandaşların bu tür girişimlere karşı dikkatli olmaları istenirken, dolandırıcılık amaçlı olduğu değerlendirilen taleplere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Daha öncede gündeme gelmişti 

Daha öncede Melikgazi Belediyesi, unvanı kullanılarak çeşitli dolandırıcılık faaliyetleri gerçekleştirildiği ve bu yönde mağduriyetler yaşandığı gündeme gelmişti. Belediye yetkilileri yapılan son açıklama ile vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için resmi kurumlar adına yapılan yardım taleplerini doğrulamadan işlem yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.