Belediye otobüslerine reklam vererek mürit toplayan şeyh öldü

(ÖZEL) Haber: Şeref Kahraman / Bir zamanlar belediye otobüslerine reklam vererek mürit toplayan ve Hacılar ilçesinde kendisini şeyh ilan eden, de 31 Mart yerel seçim sonuçlarının iptal olacağını önceden bildiğini söylediği video ile sosyal medyada gündem olan Mehmet Pehlivanlı isimli şahıs, hayatını kaybetti.

Belediye otobüslerine reklam vererek mürit toplayan şeyh öldü

Rüyasında Allah’la konuştuğunu ve bir gecede Arapça’yı öğrendiğini ve Kuran’ı ezberlediğini söyleyen ve kendini şeyh ilan eden emekli asker Mehmet Pehlivanlı 2014’te mürit toplamak için ilginç bir yola başvurarak Kayseri’deki belediye otobüslerindeki ekranlara reklam vermişti.

Son olarak yine sosyal medyada bir videosu paylaşılan ve 31 Mart seçimlerinin iptal olacağını çok önceden tahmin ettiğini söyleyen Pehlivanlı, “Şaibe ortaya çıktığında AK Parti itiraz bile etmemişti, sözde gazeteciler takip etsin bakalım ‘her şey güzel mi olacak’ görsünler, seçim iptal olacak dedim, AK Parti’de gümbür gümbür kazanacak dedim ve oldu. Biz AK Parti’nin davulunu çalmıyoruz da bunlara emanet edilmez. İstanbul’u alınca Türkiye bitmiş demektir” diye konuştu.

DOĞUM TARİHİNE GİZEM KATMIŞTI

1959 doğumlu olan Pehlivanlı özgeçmişinde dördüncü ayın dördü saat dörtte kadir gecesinde doğduğunu söyleyerek doğumuna bir gizem katmaya çalışmakta. Kırıkkale ve İzmit’te okuduktan sonra 22 yıl  boyunca subaylık yapan Pehlivanlı 2001  yılında Kayseri Hacılar İlçesine yerleşerek  şeyhliğini ilan edip, mürit toplamaya başlamıştı.

Rabbani Dergahının lideri olarak kendini nitelendiren Mehmet Pehlivanlı, Kayseri Şehir Hastanesinde tedavi gördüğü sırada geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Pehlivanlı’nın ölüm haberinin duyulması üzerine dergahın üyeleri, Uluyer mevkiine akın etti.  Bölgeye gelen polis, dergah üyelerini sosyal mesafe ve maske konusunda uyardı.