BEKLENEN HAMLE

Kayserili vekiller ve bürokratların Ankara'ya baskısı sonuç verdi. Yapımı devam eden yeni havalimanının hizmete sokulması bir yıl erkene alındı.

BEKLENEN HAMLE

2022’DE HİZMETE GİRECEK

Kayseri bürokratları Kayseri Havalimanı yeni terminal binası için seferber oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile bir sonraki yılın ödenekleri bir yıl öncesine çekilerek 2023 yılı Temmuz ayında bitmesi planlanan yeni terminal binası inşaatı, 2022 yılı Kasım ayında hizmete başlayacak.

2022 KASIM AYINDA AÇILACAK

Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan Kayseri Erkilet Havalimanı yeni terminal binasının inşaatı 2023 yılı temmuz ayında bitmesi planlanmıştı. Yüklenici firma ve Havalimanı Müdürü Fatih Türkoğlu, AK Parti İl Teşkilatı’ndan ödeneklerin bir yıl öncesine çekilmesi istenmişti. Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da AK Parti Kayseri Milletvekilleri ve Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın desteğiyle ödeneklerin bir yıl öncesinden verilmesini başardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yeni havalimanı terminal binası yüklenici firmaya ödenecek 2023 yılı ödeneği 2022 yılına, 2022 yılı ödeneğinin ise 2021 yılı içerisinde ödenmesi kararlaştırıldı. Havalimanı yeni terminal binası inşaatının biterek 2022 Kasım ayında hizmete başlaması bekleniliyor.

ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI MI?

Kulislerde konuşulan 2022 Kasım ayında erken seçim olma olasılığı ise bu hamle ile yine gündeme geldi. “Kayseri Havalimanı yeni terminal binası açılışı seçim hazırlıkları kapsamında mı erken tarihe çekildi?” sorusu, erken seçim söylentileri ihtimalini artırıyor.

“KAYSERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Ödeneklerin bir önceki yıla çekilmesi ile ilgili çalışmaları yürüten AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu gazetemize yaptığı özel açıklamada, “Biz bir ekibiz. Arkadaşlar havalimanı yeni binasının erken bitmesi hususunda talepte bulundu. Bizde 6 milletvekilimiz ve Bakanımızla birlikte konuya yoğun hassasiyet gösterdik. 2023 Temmuz ayında teslim olması planlanıyordu, 2022 Kasım ayında projenin tamamlanması söz konusu. Kayserimize hayırlı olsun” dedi.

KAYSERİ’NİN YURT DIŞINA ÇIKIŞ KAPISI

Devlet Hava meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 'ne bağlı, Kayseri Yeni Terminal Binası ve Apron Yapım Projesi  2020 yılı Kasım ayında yüklenici firma ile  sözleşme imzalanmıştı. “Modern mimarisiyle Kayseri’nin yurt dışına çıkış kapısı” sloganı ile başlanan proje çalışmalarında; iç hatlar terminal binası, dış hatlar terminal binası yenilemesi, güç merkezi binası, apron bariyer binası, 5 orta ve 1 büyük gövdeli uçağa hizmet edecek 50.000 m2 ilave apron ve taksiyolu, giriş nizamiye binası ve yeni ARFF binası, altyapı imalatları, 5 adet köprü, 4 adet bagaj konveyörü ile iç ve dış hatlar toplam 60 bin metrekare terminal alanı yapım ve yenilemesi imalatları yapılmakta.

Özel Haber Dilek Bayram