Bekir Boydak tutuklandı, Sami Boydak'a ev hapsi

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding'in ve Kayseri Sanayi Odası'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ın kardeşi işadamı Bekir Boydak tutuklandı. Mustafa Boydak'ın oğluna ise ev hapsi verildi.

Bekir Boydak tutuklandı, Sami Boydak'a ev hapsi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik düzenlenen operasyonda 164 işadamı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Boydak Holding’in ve Kayseri Sanayi Odası’nın eski başkanlarından Mustafa Boydak’ın kardeşi Bekir Boydak ile oğlu Mahmut Sami Boydak da yer alıyordu. 
 
 Boydak Holding’in eski sahipleri Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak’ın FETÖ davasında Kayseri’de ikinci kez hakim karşısına çıktığı anda, Bekir ile Mahmut Sami Boydak da İstanbul’da adliyeye çıkarıldı. 
 
İstanbul Çağlayan adliyesinde hakim karşısına çıkan sanıklardan Bekir Boydak’ın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli işadamı FETÖ üyeliğinden tutuklandı. İşadamı Mustafa Boydak'ın oğlu Mahmut Sami Boydak ile birlikte 4 işadamına ise terörizmin finansmanının önlemesi hakkında kanuna muhalefet suçundan ev hapsi verildi. İşadamları hakkında yurt dışına çıkış yasağa da getirildi. 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 380 iş adamından 164'ü, 35 ilde gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınmıştı.
 
Aynı soruşturma kapsamında 110 işadamının yurt dışında olduğu belirlenirken, 106'sı da firari olarak aranıyor. Gözaltına alınan işadamlarından emniyetteki işlemleri tamamlanan 164 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.
 
Savcılık tarafından sorgulanan işadamlarından 110'u tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilirken, 54'ü da serbest bırakıldı. HABER MERKEZİ