Bayramın kaçıncı gününe kadar kurban kesilir?

Bu yıl heyecanla beklenen Kurban Bayramı geldi çattı. Bayramda vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de kurban kesim süreleri oluyor. Peki kurban bayramın kaçıncı gününe kadar kesilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bayramın kaçıncı gününe kadar kurban kesilir?

Kayseri'de İslam aleminin büyük bir heyecan ve coşkuyla beklediği Kurban Bayramı başladı. Bayramın ilk gününde kesim alanlarında yoğunluk yaşanırken, evlerde de hazırlık telaşı başladı.

Kayseri'de toplam 63 kesimhane merkezi bulunuyor. Kesimhane merkezlerinde kurbanlık hayvanlar dini vecibelerine kesiliyor. Vatandaşlar bayramın kaçıncı gününe kadar kurban kesilebileceğini merak ediyor.

Bayramın kaçıncı gününe kadar kurban kesilir?

Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan cevap!

Din İşleri Yüksek Kurulu internet adresi üzerinde yer alan bilgiye göre, hanefi mezhebinden olanlar bayramın 3. günü akşamına kadar, şafi mezhebinden olanlara göre ise bayramın 4. günü gün batana dakar kurban kesilebilecek.

Kurban kesim vakti ne zaman başlar ve biter? Sorusuna şöyle cevap verildi, ''Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîler'e göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğinânî, el-Hidâye, 7/154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise bayramın 4. günü gün batana kadar kurban kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, 4/383; İbn Rüşd, Bidâyetü'l-müctehid, 1/436).''