Bayramda misafirlerinize şipşak tatlı- Pratik lezzetler

Bayramda misafirler için çoğu ev hanımları tatlılarını hazırlarken, hazırlık yapamayanlara da bu tatlı tarifini sizler için derledik. 15 dakikada yapacağınız bu tatlı hem lezzetiyle hem pratikliğiyle hem misafirlerinizi hem de sizi cezbedecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde

Bayramda misafirlerinize şipşak tatlı- Pratik lezzetler

Bayramda çayın yanında keyifle tüketilecek bu sufle tarifi , az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli sufle hem bayramda hem de akşam çaylarınızın yanında , az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.

Malzemeler

2 yumurta

1 buçuk çay bardağı şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tepeleme dolu su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

Bitter veya sütlü çikolata

Hazırlanışı

Tamamen kek yapar gibi önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ardından çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyelim.(not: yumurta ve süt oda sıcaklığında beklemiş olmalı )iyice çırpıp fincanlarımıza bir kısmını koyalım ikişer adet çikolata ekleyelim, kalan harcımızı eşit bir şekilde tekrar üzerlerine dökelim kaynayan suya fincanları bırakalaım 3 dakika kapağı açık şekilde pişirelim ardından kapağını kapatıp 7 dakika pişirelim. Piştikten sonra pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.  

Deneyeceklere afiyet olsun..