Başkanlar aday olmuyor

Seçimlerin erkene alınma ihtimali siyasi kulisleri hareketlendirdi. Siyasi partiler, teşkilatları seçime hazırlarken, il başkanlarına aday olup olmayacaklarını sordu. AK Parti, MHP ve CHP İl Başkanları aday olmayacaklarını bildirdi.

Başkanlar aday olmuyor

KİMLER ADAY OLACAK?

Türkiye, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerin Nisan veya Mayıs’a alınabileceğini tartışırken, siyasi kulisler de bir anda hareketlendi. Milletvekili aday adayı olmak isteyenler şimdiden partilerin genel merkezlerinin kapısını aşındırırken, kamuoyunda da kimlerin listeye girebileceğini dair tahminler yürütülmeye başlandı. Milletvekilliği için potansiyel aday olarak görülen il başkanlarının durumu büyük ölçüde netleşti. Partiler, seçime diri bir teşkilat ile gidebilmek ve teşkilatların yapısının bozulmaması için öncelikle il başkanlarının durumunu netleştirdi.

3 PARTİNİN BAŞKANI ADAY OLMUYOR

AK Parti’de İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun genel merkeze çağırılarak aday olup olmayacağının sorulduğu ve Çopuroğlu’nun görevinin başında kalmak istediğini ilettiği belirtiliyor. Çopuroğlu’nun Kayseri’de milletvekili listesinin tamamen yenilenmesi gerektiğini de söylediği iddia ediliyor. CHP İl Başkanı Ümit Özer’in de istifa edip etmemeyle ilgili çeşitli görüşmeler yaptığı ve sonunda aday olmama yönünde karar verdiği ileri sürülüyor. CHP’de parti teşkilatlarına istifa için 5 Aralık’a kadar süre verilmişti. MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak da bu dönem görevinde kalacak isimler arasında. Parti’de milletvekili adayı olmak isteyen 5 isim önceki gün istifa ederken, İncetoprak görevinde kaldı.

DİĞER BAŞKANLARIN DURUMU NET DEĞİL

İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman’ın ise aday adayı olmasına kesin gözüyle bakıyor. Uzun süredir il başkanlığı yapan Ataman’ın nabız yokladığı gelen bilgiler arasında. Bunun dışında Deva Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Gelecek Partisi’nde il ve ilçe başkanlarının aday olabileceği konuşuluyor. Bunun yanı sıra, bazı işadamları ve bürokratların partilere ilgisi de arttı. Aralık ayı ortasında siyasi kulislerin daha da hareketleneceği ve bazı isimlerin netleşeceği dile getiriliyor.

 

>>Haber Merkezi