Başkandan 'Toplu taşımada HES kodu' açıklaması

Haber-Foto: Ekrem NAZLI - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Toplu taşımada HES kodu ile ilgili genelge tüm kurullara ulaştı, çok yakın zamanda çalışmalar yapılıp, hayata geçirilecek' dedi.

Başkandan 'Toplu taşımada HES kodu' açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, büyük korona virüs denetimi öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında ‘Rehavete düşmeyelim, tedbiri elden bırakmayalım’ diyen Büyükkılıç, şöyle konuştu: “Sayın Valimize bu gayretinden dolayı bizlerde Kayserililer olarak minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlar, bu dayanışma içerisinde bu çalışmaları yapıyor. Amacımız bilinçlendirmek,  ceza yazmak suretiyle onları sıkıntıya sokmak değil. O açıdan biz Kayserili hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bizleri mahcup etmiyorlar. Kurallara uyuyorlar. Rehavete düşmeden, tedbiri elden bırakmadan önümüze bakacağız. İşimize bakacağız. Şehrimizi daha iyi konuma getirmek için gayret göstereceğiz. Sağ olun. Var olun.”

Gazeteci Şeref Kahraman’ın İçişleri Bakanlığı’nın son çıkardığı genelgede toplu taşıma araçlarında HES kodunun geldiği, Kayseri’de bu konuda çalışmaların olup olmadığını sorması üzerine, Başkan Büyükkılıç, “Toplu taşımada genelge tüm kurullara ulaştı, çok yakın zamanda çalışmalar yapılıp, hayata geçirilecek. Herkesin elinde HES kodu yoktur, onu almaları için de gerekli birimlerimizi oluşturuyoruz, destek olacağız, amacımız sağlıklı biçimde topluma hizmet etmektir” diye cevap verdi.