Başkan müjdeyi verdi: 8 bin personel alınacak!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Polat iş arayanlara, THY personeli olmak veya pilot olmak isteyenlere müjdeyi verdi. Bu kapsamda THY'ye 8 bin personel alınacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Başkan müjdeyi verdi: 8 bin personel alınacak!

Türk Hava Yolları (THY) İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat THY'nin 8 bin personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Türk Hava Yolları'na Bu kapsamda 600 pilot toplamda 8 bin personel alınacak.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Bolat, Türkiye'ye gelen turist sayısının 2018'den bu yana 1,7 milyon kişiden 2,7 milyon kişiye çıktığını dile getirerek geçen yıl kaydedilen yüzde 39'luk artış oranını yükseltme hedefiyle tanıtımlara ağırlık verileceğini kaydetti.

Başkan müjdeyi verdi: 8 bin personel alınacak

Gelecek 10 yıldaki hedeflere ilişkin konuşan Başkan Bolat, dünyanın en geniş 9. filosuna sahip olan THY'nin hedefinin beşinci sıraya yükselmek olduğunu vurguladı.

Bolat, 'Bu yıl 92,5 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. 2033'teki yolcu hedefimiz ise 171 milyon kişi. Bugün 245 olan uçuş noktasını 400'e çıkaracağız.' dedi.

THY 440 uçaklık filoyu 2023'e kadar 810 uçağa çıkarmak hedefiyle yeni uçak siparişi verdi. Sipariş verilen uçaklar her yıl düzenli olarak teslim alınacak.

Başkan müjdeyi verdi: 8 bin personel alınacak

Bolay uçak alımlarına ilişkin şunları kaydetti: 'Geçen yılın rakamıyla bir adet A350'nin fiyatı 416 milyon dolar. Bu rakamla, inşaat maliyeti 100 milyon dolar olan Beşiktaş stadından 4 tane yapılır. Bu uçağın maliyetini çıkarmak için 12 yıl boyunca her yıl 500 bin yolcu bulmanız lazım.'

Türk Hava Yolları (THY) İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat şirket bünyesine 8 bin personel alınarak yeni dönemde çalışan sayısını yüzde 10 arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan müjdeyi verdi: 8 bin personel alınacak

Bu kapsamda alınacak 8 bin personelin 600'ü pilot alımı olarak gerçekleştirilecek. Bolat 11 hedef ülkede yapılan tanıtım faaliyetleri ile Türkiye'ye gelen nitelikli turist sayısının arttırıldığını belirtti.

Alınacak personelleriin kadro, branş ve şartlarına dair henüz açıklama yapılmadı ancak bu duyurunun ardından kısa bir zaman sonra başvurulara dair detayların netleşmesi bekleniyor.