Başkan Büyükkılıç Devam Edecek Mi? - Açıklama Geldİ!

Yerel Seçimler için aday adaylığı başvurusu başladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı 'Memduh Büyükkılıç tekrar aday olacak mı?' herkes tarafından merak ediliyor. Memduh Büyükkılıç adaylıkla ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Başkan Büyükkılıç Devam Edecek Mi? - Açıklama Geldİ!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yerel seçimlerin aday adaylığı başvurusu açıldıktan 'Sonra devam mı edeceksiniz?' sorularına açıklık getirdi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’ndan yapılan resmi açıklamayla birlikte 31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel Seçimler için aday adaylığı başvuruları başladı. Yapılan açıklamada Genel Merkezin yönlendirmesi doğrultusunda, Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi Üyeliği aday adaylığı başvuru sürecinin 9 Kasım Perşembe günü itibariyle başlayıp, 17 Kasım Cuma günü sona ereceğini duyurdu. 

Açıklamada, 'Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak Genel Merkezimize veya Genel Merkezimize iletilmek üzere İl Başkanlığımıza, İlçe Belediye Başkan aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak İl Başkanlığımıza yapılacaktır' ifadelerine yer verilmişti. 

Başkan Büyükkılıç'ın Ankara ziyaretinde bulunması ise akıllara 'Tekrar aday mı olacak?' sorusunu getirirken Büyükkılıç, yeniden adaylık süreci ile ilgili açıklama yaptı. Dün akşam saatlerinde Ankara'ya aday başvuruluğu için gittiği söylenen Büyükkılıç, bugün yaptığı açıklamada, 'Başvurum olmadı. Ankaya'ya bunun için gitmedik. Şehrimizin konuları vardı. Bakanımızı ve Milletvekillerimizi ziyaret ettik' dedi.

Mevcut başkanların başvuru gibi bir durumu şu anlık yok diyen Başkan Büyükkılıç, genel merkeze başvuru yapmadığını, mevcutta böyle bir uygulama olmadığını söyledi.