Basın İlan Kurumu 23. Yönetim Kurulu Toplantısını yaptı

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu'nun 2023 Yılı 23. Toplantısı 29 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde...

Basın İlan Kurumu 23. Yönetim Kurulu Toplantısını yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu toplantısında resmi ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler ile basın çalışanlarının borç para talepleri görüşülerek karara bağlandı.

195 Sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne Dair Kararlar

Resmi ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemlerin görüşülmesi neticesinde; İzmir’de yayımlanan bir gazetenin Sevk Edilen İlanı Gününde Yayımlamaması, Rize’de yayımlanan bir gazetenin Dağıtım Esasları ile Bayi ve Abone Satış Şartlarını ihlal etmesi, İstanbul’da yayımlanan bir gazetenin Künye ve Zorunlu Bilgiler Şartını ihlal etmesi, Yönetim Yeri Isparta’da bulunan bir internet haber sitesinin de Kurum Aracılığı Olmaksızın İlan Yayımlaması nedeniyle; 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca İzmir’de yayımlanan gazeteye 7 gün, Rize’de yayımlanan gazeteye 4 gün, İstanbul’da yayımlanan gazeteye 1 gün, Isparta’da bulunan internet haber sitesine ise 3 gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

Borç para ve yardımlar

Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında, Kurumun Teşkiline Dair 195 sayılı Kanun’un 2. maddesinin üçüncü ve beşinci fıkraları ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği ve 68 Sayılı Genel Kurul Kararının ilgili hükümleri uyarınca, basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz borç para vermekte ve yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi yardımlar yapmaktadır.

Bu kapsamda resmi ilan yayımlama hakkını haiz gazetelerde fikren veya bedenen çalışan 40 kişinin borç talepleri kabul edilerek; 39 basın mensubunun her birine 6.000 Türk Lirası, 1 basın mensubuna da 9.600 Türk Lirası faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 243.600 Türk Lirası borç para yardımı yapılmasına karar verildi.