Başakpınar rotasında hareketli başlangıç: KAYÜ Rektörü paylaştı!

Kayseri Üniversitesi, uluslararası öğrencileriyle geleneksel hâle getirdiği doğa yürüyüşünü Başakpınar rotasında gerçekleştirdi. Etkinlikte öğrenciler, Kayseri'nin doğal zenginliklerini keşfederken fidan dikimi konusunda da uygulamalı eğitim aldı.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'nın paylaştığı bilgilere göre, her yıl geleneksel olarak düzenlenen doğa yürüyüşü bu yıl Başakpınar rotasında gerçekleştirildi. Uluslararası öğrencilerin katıldığı etkinlikte, şehrin endemik bitki örtüsü, flora ve faunası yakından tanıtıldı.

Doğayla iç içe gerçekleşen yürüyüş 

Doğayla iç içe gerçekleşen yürüyüş kapsamında öğrenciler, çevreyi koruma ve sürdürülebilir bir gelecek oluşturma konusunda bilinçlendirilirken geleceğe nefes olacak fidan dikimi hakkında da bilgi aldı. Öğrenciler, fidan dikimini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Etkinliğin yalnızca sportif ve kültürel bir faaliyet olmadığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin yerel ekosistemi tanımasının ve ortak bir çevre bilinci geliştirmesinin önemine dikkat çekti.

Ortak farkındalık oluşturulmasına katkı sağladı

Karamustafa, öğrencilerin Kayseri'nin doğal mirasını tanıyarak bu değerleri kendi ülkelerine taşımalarının üniversitenin eğitim ve uluslararasılaşma anlayışının önemli bir parçası olduğunu ifade etti. Doğa yürüyüşü, uluslararası öğrencilerin hem Kayseri'nin doğal güzelliklerini tanımasına hem de çevre bilinci ve sürdürülebilir gelecek konusunda ortak bir farkındalık geliştirmesine katkı sağladı.