Bakanlık bir kez daha uyardı! O yöntemle dolandırmaya devam ediyorlar!

Yapılan onca uyarı işe yaramıyor. Vatandaşları benzer yöntemle dolandırmaya devam ediyorlar. Özellikle yaşlıları hedef alan o dolandırıcılık yöntemi yıllar geçse de binlerce kişiyi mağdur etmeye devam ediyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Bakanlık bir kez daha uyardı! O yöntemle dolandırmaya devam ediyorlar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllarca yapılan uyarılar pek işe yaramıyor. Vatandaşları aynı yöntemle dolandırmaya devam eden organize suç örgütleri, özellikle yaşlıları hedef alıyor. Yıllar geçse de binlerce mağdur ortaya çıkmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı, ülke genelindeki tüm vatandaşlara kısa mesaj göndererek, vatandaşları dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı. Yıllar geçse de yapılan uyarılar işe yaramıyor ve her kesimden vatandaş, dolandırıcıların tuzağına düşerek parasından oluyor.

Türkiye’de en sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemi, telefonla dolandırıcılık yöntemi olarak biliniyor. Daha önce telefon ve bazı bilgilerini aldıkları vatandaşları arayarak, kendilerini, polis, asker veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, baskı kurarak insanlardan para koparıyorlar.

Bu tarz olayların son günlerde artması nedeniyle İçişleri Bakanlığı, ülke genelindeki vatandaşlara kısa mesaj göndererek uyarıda bulundu. Mesajda şu ifadeler kullanıldı: 'Telefonda kendisini polis, asker, savcı olarak tanıtıp, (adınız FETÖ/PYD, PKK vb. Terör örgütü soruşturmasına karıştı) diyerek para ve altın isteyenlere inanmayın.'