Bakan Uraloğlu açıkladı: Kayseri öncü olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deprem riski nedeniyle sanayinin kaydırılması buna uygun illerin de Kayseri ve Konya olduğunu açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bakan Uraloğlu açıkladı: Kayseri öncü olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da gazete ve televizyonların temsilcileri ve haber müdürleriyle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, "Sanayinin Anadolu'ya doğru kaydırılması noktasında deprem riskinin daha az olduğu bölgeler Konya ve Kayseri'dir. Buralar öngörülüyor." dedi.

Türkiye genelini etkileyen deprem riskinin yol açtığı sorunlar gündemdeki yerini koruyor. Fay hattının geçtiği bölgelerde yaşanan yolların kayması gibi problemler, binaların koordinatlarının kayması gibi durumları da beraberinde getiriyor. Bu sorunların ortadan kaldırılması amacıyla, deprem bölgelerindeki sanayinin Anadolu'nun iç bölgelerine doğru kaydırılması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Uraloğlu, fay hattının geçtiği bölgelerdeki yolların 3-4 metre kadar ötelendiğini dolayısıyla deprem bölgesindeki binaların koordinatlarının da kaymasına neden olduğunu belirtti.

Deprem bölgesindeki sanayi ile ilgili çalışmalar olduğunu anlatan Uraloğlu, bu sürecin hemen gerçekleşmeyeceğini, zaman alacağını sonrasında ise serbest hale geleceğini söyledi.

Bakan Uraloğlu, sanayinin kaydırılmasında Kayseri ilinin öngörüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Bu sanayinin Anadolu'ya doğru kaydırılması noktasında deprem riskinin daha az olduğu bölgeler Konya ve Kayseri'dir. Buralar öngörülüyor.  Ama bu hemen olabilecek bir iş değil. Ama süreç başlatılmıştır."

Deprem riski taşıyan bölgelerdeki vatandaşların güvenliğini sağlamak ve gelecekte olası sorunları önlemek amacıyla bu tür çalışmaların önemli olduğu ifade ediliyor.