Bakan Şimşek'ten Öğrencilere Uyarı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir elde etmek için banka hesaplarını kara para aklayan kişilere kullandıran üniversite öğrencilerine uyarılarda bulundu. Bakan Şimşek'in açıklamalarının detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bakan Şimşek'ten Öğrencilere Uyarı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerine gelir elde etmek için banka hesaplarını kara para aklayan veya terörü finanse eden kişilere kullandırmaları konusunda uyarılar da bulundu. Bakan Şimşek, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finanse edilmesinin önlenmesi konusunda kamuoyunun bilinçlendirilme çalışmalarını anlattı.

Şimşek, özellikle mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj ücreti için açtığı hesapları kullanmalarına dikkat çekerek, ‘Hesaplarını kullandıranlar, ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabilirler. Gençler, bu işlere bilmeden bulaşsalar dahi, sabıkalı duruma düşeceklerini ve geleceklerini karartma riskinin olduğunu bilmeli’ dedi. Ayrıca, MASAK tarafından hazırlanan afişlerin üniversitelere gönderilmesi amacıyla YÖK'e iletilmiş olduğunu ve bu afişlerde öğrencilere kara para aklayan dolandırıcılara karşı uyarılar bulunduğunu aktardı.

MASAK, ayrıca RTÜK ile iş birliği yaparak kamu spotlarını televizyon kanallarında yayınlamaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de benzer bir iş birliğine imza atan MASAK, bilinçlendirme kampanyalarını yaygınlaştırarak öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. Şimşek, suç gelirlerinin aklanması ve terör finansmanının önlenmesi adına yasal mevzuatın güçlendirilmesiyle birlikte kamuoyunun bilgilendirilmesi faaliyetlerinin devam edeceğini vurgulayarak, ‘Kara parayla mücadele, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi açısından da önem taşıyor. Devleti gelir kaybına uğratacak her türlü kayıt dışı işlemin yakından takipçisi olacağız’ şeklinde konuştu. MASAK'ın suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusundaki çalışmalarını, kolluk birimleri ve adli mercilerle iş birliği içinde aralıksız sürdüğüne de vurgu yaptı.