Bakan Özhaseki ve Gül'ün konuşmalarının detayları açığa çıktı!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Kayseri'de bir araya gelmesi Kafalarda soru işareti oluşturdu. İkilinin ne görüştüğüne dair söylentiler dolaşırken Gazeteci Osman Çiftci konuya açıklık getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde… 

Bakan Özhaseki ve Gül'ün konuşmalarının detayları açığa çıktı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bir okul açılışı için Kayseri’ye geldiği gün, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Tavlusun Kampüsü'nü ziyaret ettiği ve ardından Bakan Özhaseki ile birlikte Abdullah Gül Üniversitesi merkez kampüsünde bir araya gelindiği belirtiliyor. Görüşme sonrasında ise eğitim alanında işbirliği için bir protokol imzalandı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri ziyareti, eğitim alanındaki gelişmeleri işaret ediyor. Gazeteci Osman Çiftci’nin haberine göre, ikilinin konuşmasında Kayseri Fen Lisesi ön plana çıkıyor.

Abdullah Gül, Bakan Özhaseki’ye AGÜ Vakfı'na ait Tavlusun kampüsündeki özel okul binasının devlete ait özel fen lisesi olması ve aynı zamanda Kayseri Fen Lisesi'nin adının yeniden ‘Kayseri Lisesi’ olarak değiştirilmesini talep etti. 

Cumhurbaşkanı Gül'ün, AGÜ Vakfı'na ait okul binasının devlete ait özel fen lisesi olması yönündeki talebinin yanı sıra, kendi mezun olduğu Kayseri Lisesi'nin adının Fen Lisesi olarak değiştirilmesine dair içerlediği konuşuluyor. Özellikle bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü de iddia ediliyor.

Eski Dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 14 Mayıs yerel seçimlerinde Talas ilçesinde halkla buluştuğu bir etkinlikte Taş Mektep olarak nitelendirilen Kayseri Lisesi’nin Kayseri Fen Lisesi şeklinde değiştirildiğini açıklamıştı.

Akar, ‘Gençlerimize bir müjdemiz var. Her zaman yardımımıza koşan, destek sağlayan çok değerli Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Bizim Taş Mektebimiz, Kayseri Lisesi, Kayseri Fen Lisesi oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Biliyorsunuz 20 yıldan beri nereden nereye geldik. 20 sene önce Talas neredeydi, Kayseri neredeydi, biz neredeydik ve şimdi nereye geldik. Çok şükür büyük mesafeler kaydettik. İster Kayseri olsun, ister Talas olsun, ister tüm Türkiye olsun büyük çalışmalar yapıldı. Burada gerçekten bir hizmet siyaseti var. Devlet, millet için var. Sizler için var. Sizlerin güvenliği, sağlığı, rahatı ve huzuru için var’ açıklamasında bulunmuştu.