Bakan Özhaseki: 'Özür dilerim'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaklaşık bir hafta önce Erzincan İliç'te meydana gelen maden faciası nedeniyle bölgeye gitti. Bakan Özhaseki kendisine yöneltilen soruya 'Özür dilerim.' şeklinde cevap verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bakan Özhaseki: 'Özür dilerim'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, maden faciasının yaşandığı Erzincan İliç'te maden faciasının yaşandığı bölgeye giderek çalışmlalar hakkında bilgi verdi. Gazetecilere açıklama yapan Özhaseki kendisine yöneltilen sorunun ardından 'Özür dilemem gerekirse bütün kamuoyundan özür dilerim' dedi.

Erzincan İliç'te Anagold firmasına ait altın madeninde meydana gelen faciada toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları toprak kayması riskiyle çalışmalara ara verildi. Bakan Özhaseki, 9 noktadan alınan numunelerin temiz çıktığını söyledi.

Bakan Özhaseki gazetecilere çalışmalar hakkında bilgi verirken kendisine ''İliç'e neden günler sonra geldiniz?'' sorusu yöneltildi.

Soruya açıklık getiren Özhaseki, ''1 ay kadar önce 8 saat süren bir operasyon geçirdim. Olayın olduğu gün 2 saatlik bir operasyon daha geçirdim. Narkozun etkisinden kurtulduktan sonra anbean olayları takip ettim. Gelmeme nedenim özel sağlık sorunlarım. Özür dilemem gerekirse bütün kamuoyundan özür dilerim.'' dedi.