Bakan Özhaseki: 'Bunlar şeytanın önünde gidiyor'

Bakan Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenen bir toplantıda buluştu.

Bakan Özhaseki: 'Bunlar şeytanın önünde gidiyor'

Buluşmada konuşan Bakan Özhaseki, FETÖ/PDY'nin çok farklı yöntemler kullandığını vurgulayarak; ''Bunlarda şeytani plan çok, şeytandan iki tık ilerdeler. Bunların yanında biz çok saf ve sade kalırız. Şeytandan iki adım önde gidiyor adamlar. Şeytan, bunların yanında masum kalıyor. Acayip planları var. Konya'da bu yolla 35 tane gayrimenkul fark ettik ve kurtardık. Bunlar zaten milletin malıydı, milletimize geri dönüyor. Gayet sade ve basit. Hepimizin malıydı bunlar'' dedi.




Toplantıya, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Özhaseki, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özhaseki, ''Son olayda gördük ki, silahı, tankı her şeyi ile çıkmışlar ortaya. Bir kız kardeşimiz efeleniyor, karşılarına çıkıyor. Namlunun karşısına yatmış (çık dışarı) diye bağıranlar var. Tankın namlusuna adam gelirse direkt buradan vuracak. Nerelerde parçalanacak Allah bilir. Kendini heder etmiş insanlar var. Cenabı Hakk'a şükürler olsun. Bunları yaşadık geçtiğimiz günlerde. Rabbim bir daha yaşatmasın diye dua edelim inşallah.'' şeklinde konuştu.

''GAYRİ RESMİ DE OLSA DURDURUN, SORUMLULUK BANA AİT''

Bakan Mehmet Özhaseki, cemaatin elinde bulunan vakıf ve derneklere el konulamadığını, ancak OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile cemaatin elinde bulunan vakıf ve dernekler ile bunlara ait gayrimenkullerin listesinin çıkarıldığını ve tapuda işlemlerin durdurulduğunu bildirdi. Özhaseki, ''Bunların her türlü mallarına, mülklerine el konuldu. Bu liste çıkmadan önce bizimkilerine (bunların yapısını siz biliyorsunuz. Kanun hükmünde kararname de geliyor. Bütün tapu müdürlüklerine tek tek telefon edin. Gelmeden işlemleri durdursunlar. Liste geldikten sonra, kararnameden sonra ola ki listeye girmemiş ama her tapu müdürü bunların yapısını bilir. Kayseri'de Melikgazi Tapu Müdürü bunların okullarını, yurtlarını bilir. Velev ki isim listede çıkmadı, bunlar da devretmeye çalışıyorlar. Sakın ola ki hiçbir menkul, gayrımenkul bir şey devir olmayacak. Gayri resmi de olsa durdurun. Sorumluluk bana ait, merak etmeyin) dedim. Resmi yayınlananların dışında İzmir'de 200 gayrimenkulü kurtardı arkadaşlarımız. Bunlar hazırlanan listeye girmemiş'' ifadelerini kullandı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA SON DURUM

Terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'yle ilgili yapılan çalışmalar ve gelinen son durumla ilgili bilgiler de veren Özhaseki, şunları söyledi: ''O taraflarda 7 tane bölge var. Şırnak ilinin merkezi, Silopi, Cizre, İdil. Bunlar Suriye sınırına sıfır. Hakkari’de Yüksekova bölgesi var. Bir de Mardin'de Nusaybin var. Bunlar nerede ise sınıra sıfır yerler. Çoğu 10-20 kilometre içer de olanlar var ama çoğu sınıra sıfır noktada. Diyarbakır Sur içeride ama onun bir başka özelliği var. Bu yedi bölgede çatışmalar yaşandı. Hali ile çatışmalar sırasında PKK terör örgütüne yakın bir yapı olsa da vatandaşın büyük bir bölümü bunlara karşı idi. Onlar çukurlar kazarken birçok bölge kazdırmadı. O insanlar, (Bu çatışmalarda biz devleti tuttuk. Biz devletten yana olduk bunun kıymetini bilin. Onların yanında olmadık. Onları terk ettik. Yalnızlaştırdık. Ama zarara uğradık. Evlerimiz gitti, bizim dükkanlarımız gitti, işlerimiz gitti. Allah rızası için yardım edin) denildi. (Buraları yapılandırın) diyorlar. Defalarca gittik, gerek başbakanımızla, bakan arkadaşlarımızla, gittik yine de gideceğiz. Orada yapmamız gereken şu, devlet kudretli elini gösterdi teröre tokadı vurdu. Şimdi orada vatandaş var, mağdur olmuş vatandaş var. Devlet orada şefkat kanadını açacak. Evi yıkılmış vatandaşlarımızın evini yapmak zorundayız. Devlet sokağa çıkma yasağı olacak evlerinizden çıkın terörle mücadele edeceğiz demiş. Vatandaşımız bir valiz eşyasını almış gitmiş. Biz yedi bölgede önce hasarları tespit ettik. Hasarlı yerlerdeki vatandaşlarımızın paralarını dağıttık. Camları kırılmış, sıvası dökülmüş, tamir olacak kısımlar için 3, 5, 10 bin TL paralarını verdik. Eşya hasarı olarak da hasarın yüzde 12'sini verelim dedik. Yüzde 6'larını dağıtıyoruz şimdi. Yani bir vatandaşımızın 100 bin TL'lik evi varsa hasarının dışında 12 bin TL de eşyası var diyoruz. Bunun 6 bin TL'sini dağıtıyoruz. İsteyenlere paralarını veriyoruz. Yıkılan evler ile ilgili de o bölgede 30 binden fazla ev yapacağız. Kimini olduğu yerde yapacağız. Mahalle yıkılmış olduğu yerde yapacağız mahalleyi. Dün komisyondan geçti, hafta içi de yasa da çıkar elimizi rahatlatır. Yapıp teslim edeceğiz. Alt yapılarını yapıyoruz. Sosyal alanlarını yapmaya başladık. Site mantığıyla yapıyoruz. Bir seneye kalmaz oradaki vatandaşlarımızın evlerinin anahtarlarını veririz.''