Bakan Kayseri'yi işaret etti: O proje başlıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Tarım GES Projeleri kapsamında Kayseri'yi işaret etti. Yenilenebilir enerji tüketimiyle de ön plana çıkan Kayseri'ye yeni projeler geliyor... Tarım ve enerji sektörü Kayseri'de buluşacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bakan Kayseri'yi işaret etti: O proje başlıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Tarım GES Projeleri kapsamında Kayseri'yi işaret etti. Yenilenebilir enerji tüketimiyle de ön plana çıkan Kayseri'ye yeni projeler geliyor... Tarım ve enerji sektörü Kayseri'de buluşacak. Dönmez, Güneş panelleri ile elektrik üretiminin yanı sıra, panel altında tarımsal ürünlerin de verimli şekilde üretilebileceğini belirtti. İşte detaylar..

Yenilenebilir enerji projeleri Kayseri'de ön plana çıkıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda kentteki camilerin ihtiyacını karşılamak üzere güneş enerji santrali (GES) açılışı yapılmıştı. 

Ayrıca, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü'nün 160 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirdiği GES ile yıllık 30 milyon lira da enerji tasarrufu sağlanacağı Büyükşehir Belediyesi tarafından bildirilmişti. 

Bir yenisi daha ekleniyor!

Türkiye'nin ilk güneş takip sistemli tarım GES'i geçtiğimiz haftalarda Ankara'da açıldı.ODTÜ-GÜNAM tarafından yürütülen bu projede Dönmez, Güneş panelleri ile elektrik üretiminin yanı sıra, panel altında tarımsal ürünlerin de verimli şekilde üretilebileceğini belirtti. Dönmez, benzer projelerin Bursa ve Kayseri'de de hayata geçirileceğini söyledi.

Dönmez, "Türkiye genelindeki güneş santrallerinde panellerin toprağa yakın bir şekilde konumlandırılması uygulaması toprak verimliliğini olumsuz etkiliyordu. Tarım Güneş Enerjisi Santrali uygulamaları ile artık alanlar daha da genişleyecek," dedi.

Bu proje ile birçok tarım arazisine güneş enerjisi panelleri konumlandırılacak. Tarım GES'ten üretilen elektril, çiftçilerin sulama ihtiyaçları için kullanılacak. Maliyetler düşecek, verimlilik artacak.

Projenin Kayseri'de nerede konumlandırılacağı ise henüz netlik kazanmadı.