Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama!

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan yeni kanun teklifi ile işsizlikle mücadele kapsamında önemli adımlar atıldığını belirterek milyonları ilgilendiren açıklamayı yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama!

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan yeni kanun teklifi ile işsizlikle mücadele kapsamında önemli adımlar atıldığını belirtti. Işıkhan, İşsizlik Sigortası Fonu Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, vatandaşların faydasına olacak şekilde işsizlik sigortası fonunu daha etkin bir şekilde kullanmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Bakan Işıkhan alınan bu önlemlerle ilgili X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Sigortalı vatandaşlarımızın kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indiriyoruz' dedi.

Yapılan değişiklikle birlikte, işsizlikle mücadelede daha geniş bir katılım ve destek sağlanması bekleniyor. İşsizlik Sigortası Fonu'nun daha etkin kullanımıyla birlikte pasif işgücü piyasası programlarının vatandaşlara daha fazla avantaj sağlaması planlanıyor. 

Bu adımın, işsizlikle mücadelede daha etkin ve insana odaklı politikaların hayata geçirilmesi açısından önemli bir gelişme olduğu belirtiliyor.