Bakan çok kızdı! O kurumlara uyarı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullardaki zam konusunda, okul temsilcileriyle görüştü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Bakan çok kızdı! O kurumlara uyarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel okul ücretlerine yüzde 59,89 üzerinde artması tepkilere yol açmasının ardından Milli Bakanı Yusuf Tekin, özel okul temsilcilerini uyardı. 

Özel okullardaki fiyat artışları, son dönemde tartışma konusu olmaya devam ediyor. Veliler ve uzmanlar, artan fiyatların aileler için büyük bir yük olduğunu belirterek, özel okulların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini savunuyor.

Zamlar velileri zorluyor!

Özel okullardaki fiyat artışları, veliler için büyük bir yük oluşturuyor. Yapılan hesaplamalara göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında özel okul ücretleri, geçen yıla göre ortalama yüzde 59,89 arttı. Bu artış, özellikle orta ve alt gelirli aileleri olumsuz etkiledi.

Özel okullardaki fiyat artışları konusundaki tartışmalar, önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor. Veliler ve uzmanlar, özel okulların bu konuda daha duyarlı olmasını beklerken, özel okul temsilcileri ise zamların eğitim kalitesini artırmak için gerekli olduğunu savunuyor.

Bakan’dan açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den özel okulların fiyat yükseltmesiyle ilgili şöyle konuştu; ‘Özel okullardaki zam konusunda özel okul temsilcileriyle görüştük, kendilerini uyarıyoruz’ dedi.