Bahçeli: ''Türkiye'ye meydan okuyorlar'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda terör örgütlerinin Türkiye'ye meydan okuduğunu kaydetti.

Bahçeli: ''Türkiye'ye meydan okuyorlar'

Bahçeli konuyla alakalı olarak şunları paylaştı; "Terör örgütleri peş peşe Türkiye’ye meydan okumaktadır. Haritalar üzerinde oynayan, doğal kaynaklar etrafında pusu kuran, medeniyetlere ve komşu coğrafyalara nifak operasyonu tertip eden emperyalizm, eş zamanlı olarak milletimizin hassasiyetlerini kaşıyıp mukaddes emanetlerini karalamaktadır. Bundan da utanç duymamaktadır. Bugün herkes için gerekli olan kuvvet ve kudret kaynağı milli ve tarih şuurdur. Meselelere başkent Ankara’dan bakan ilkeli, milli ve ahlaklı siyasetin sağlamış olduğu imkan ve vizyonla her zorluğun aşılacağı, her müşkülatın bertaraf edileceği akıllardan çıkarılmamalıdır. Kendi içimizde tehlikeli tartışmalara gömülmüşken, milli davalardan taviz istenmesi, oldubittiye getirilerek bilhassa Kıbrıs ve Türkmeneliyle ilgili dayatmalara teslim olunması asla kabul edilmeyecektir. Kıbrıs şehit emanetidir, Kıbrıs Türk’tür, aksini düşünmek Rum tezlerine, haçlı heveslerine hizmet ve gözü kapalı şekilde tamam demektir. Hiçbir vatan ve millet sevdalısı da böylesi bir savrulmaya onay vermeyecektir."
 
"ERDOĞAN'A YAPILMIŞ OLAN SAYGISIZLIK TÜRKİYE'YE YAPILMIŞ SAYILIR"
 
Açıklamalarında Cumhurbaşkanlığı makamının cumhuru temsil ettiğini vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılmış olan bir saygısızlığın Türkiye'ye yapılmış olacağını ifade ederek şunları dile getirdi; "Diğer yandan 7-8 Temmuz’da Almanya’nın Hamburg kentinde yapılacak G-20 zirvesi öncesi Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hazımsız ve nezaketsiz üslupla temelsiz eleştirilere maruz kalması da çirkinlik ve anti demokratik bir ilkelliktir. Alman zihniyetinin önyargılı ve ucuz suçlamalarla G-20 zirvesini peşinen sulandırması, bu kapsamda ülkemizi töhmet altında bırakmak için uyduruk bahane arayışı aynı zamanda çarpıklık, aynı zamanda karanlık bir komplodur. Unutulmasın ki, Türk milleti her türlü iç ve dış muhasım odaklara karşı bir ve beraberdir. Hiç kimse, hiçbir güç Türkiye’nin imajını, saygınlığını ve prestijini kıramayacak, tahrip edemeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti’ni ve cumhuru temsil etmektedir. Ona yönelik tahammülsüzlük ve kötü muamele tüm Türkiye’ye yapılmış sayılacaktır. Ve bunun karşılıksız bırakılmayacağı iyi bilinmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi menfi ve meşum niyetlere karşı devletiyle, milletiyle yan yana, omuz omuzadır. Artık milli uzlaşma ve ortak akılla biriken meselelerin üzerine gitmek zorunluluktur. Bu nedenle uyum yasalarının çıkarılması ve Meclis İç Tüzüğü’nde gerekli değişliklerin hayata geçirilmesi hususunda parti olarak asgari uzlaşma zemininde ve ilkelerimiz muhteviyatında üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizi herkesin bilmesinde yarar olacaktır." KAYNAK: HABER 7