Babasını kafa atarak burnunu kıran oğula 4 yıl 'hastane' hapsi

Haber: Şeref KAHRAMAN – Kayseri'de öz babasını kafa atarak burnunu kırıp yaralayan ve bu suçtan tutuksuz yargılanan oğula mahkemece, 4 yıl 2 ay yüksek güvenlikli hastanede hapis cezası verildi. Sanık oğul, 'Ben akıl hastasıyım, , o zamanlar bayağı uçmuştum. Olay günü kendi kendime gülüp, konuşuyordum' dedi.

Babasını kafa atarak burnunu kıran oğula 4 yıl 'hastane' hapsi

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık B.T.(26), mağdur baba N.T.(54) ve avukatlar hazır bulundu.

“O ZAMANLAR BAYAĞI UÇMUŞTUM”

Evde soba yakma meselesi yüzünden aralarında çıkan tartışma sonucu babası N.Y.’ye kafa atarak burnunu kıran ve bu suçtan yargılanan oğul B.T., mahkemede “Ben normalde akıl hastasıyım, olaydan önce yüksek güvenlikli hastanede yattım. İlaçları o dönem kullanmadım, o zamanlar bayağı uçmuştum. Odada kendi kendime gülüyordum, odanın içerisinde geziyordum, bilincim yerinde değildi. Öldürme, ya da yaralama kastım yoktu. Çok pişmanım. Kafa attığımı bilmiyorum, boğaz boğaza girdik” diye konuştu.

Mağdur baba N.T. ise oğlundan şikayetçi olmadığını, oğlu B.T.’nin hasta olduğunu söyleyerek, “İlacını kullanmadı, olay günü burnuma kafa atıp kırdı, şikayetçi değilim, oğlum bipolar bozukluğu hastasıdır” dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık B.T.’ye ‘kasten yaralama’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, bu cezanın Yüksek Güvenlikli Hastane’de infazının yapılmasına hükmetti.