Az Malzemeli Tarifler – Rafine Şekersiz Tek Kişilik Pasta

Yumuşacık keki, lezzetli kreması ve çikolatasıyla hafif bir pasta yapmak isterseniz bu tarifi denemeyi unutmayın. Bu tarifte özellikle rafine şekeri yok! Az malzemeli tarifler serimizi denemeye devam edin. Kayserililer bu tarifi araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Az Malzemeli Tarifler – Rafine Şekersiz Tek Kişilik Pasta

Yumuşacık keki, lezzetli kreması ve çikolatasıyla hafif bir pasta yapmak isterseniz bu tarifi denemeyi unutmayın.

Diyetimi bozmak istemiyorum ama canım tatlı istiyor diyorsanız bu tarif tam size göre. Rafine şekersiz tek kişilik fit pasta tarifi az malzemeli ve lezzetli bir tatlı alternatifi olarak öne çıkıyor. Fit kalmak isteyen Kayserililer bu tarifi araştırıyor. Bu tarifi tek kişilik yapmak istemiyorsanız reçetede yazılı oranları 2 katı olarak arttırabilirsiniz. İşte rafine şekersiz pasta tarifi…

Az Malzemeli Tarifler – Rafine Şekersiz Tek Kişilik Pasta

Malzemeler

Kek için

1 muz

1 yumurta

3 yemek kaşığı ( silme) kakao ( şekersiz isteyenler ham kakao tercih edebilir)

1/3 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için

Labne

Bal

Süsleme

Şekersiz bitter çikolata (normal çikolatayı da eritebilirsiniz)

Yapılışı

Muzu çatalla iyi bir şekilde ezelim.

Az Malzemeli Tarifler – Rafine Şekersiz Tek Kişilik Pasta

Yumurtayı ayrı kasede iyice çırpalım. (Beyazı ve sarısı iyice karışmış olmalı)

Muzun üzerine kakao, kabartma tozu ve çırpılmış yumurtayı katıp iyice karıştıralım.

Az Malzemeli Tarifler – Rafine Şekersiz Tek Kişilik Pasta

Yağladığımız fırın kabına dökelim ve daha önce ısıttığımız 180 derece fırında 23 - 25 dakika pişirelim.

Az Malzemeli Tarifler – Rafine Şekersiz Tek Kişilik Pasta

Fırından çıkınca muhakkak soğumasını bekleyip, soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıp ikiye bölelim ve hem arasına hem üstüne krema karışımını sürelim.

Az Malzemeli Tarifler – Rafine Şekersiz Tek Kişilik Pasta

En son benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim.

Az Malzemeli Tarifler – Rafine Şekersiz Tek Kişilik Pasta

Afiyet olsun!