Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Viyana Kurabiyesi - Pratik Kurabiye Tarifi

Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Viyana kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Kurabiye Haberleri, Tatlı Haberleri için bize takip etmeye devam edin. Viyana Kurabiyesi tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Viyana Kurabiyesi - Pratik Kurabiye Tarifi

Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Viyana kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Gastronomi dünyasında kendine özgü lezzetleriyle tanınan Viyana kurabiyesi, az malzeme ile kolayca hazırlanabilen bir tarifle sofralarınıza konuk oluyor. Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.

İşte size evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Viyana kurabiyesi tarifi:

Malzemeler;

190 gram margarin (oda sıcaklığında)

2 su bardağı un

Bir su bardağının yarısından biraz fazla pudra şekeri (3/4 su bardağı)

1 adet yumurta akı

1 paket vanilya

Hazırlanışı;

Oda sıcaklığında bekleyen margarin ve pudra şekerini bir kaba alıyoruz.Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Krema kıvamına gelen harca yumurtanın akını ekleyip tekrar çırpıyoruz. Unu iki kez eleyip, harca ekliyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz. Hamur sıkma torbasının ucuna yıldız duyu takıyoruz. Fırın kağıdı serili fırın tepsisine sıkma torbası ile hamuru aralıklı olarak sıkarak tepsiye diziyoruz.

Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Viyana Kurabiyesi - Pratik Kurabiye TarifiHazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında altın sarısı rengini alana kadar pişiriyoruz. 

Bu pratik tarifle, misafirlerinizin damaklarında unutulmaz bir iz bırakacaksınız. Viyana kurabiyesi, yumuşacık dokusu ve eşsiz lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday. Şık sunumu ve kolay hazırlanışıyla da sizin favoriniz olabilir. Lezzet dolu anlar geçirmeniz dileğiyle, afiyet olsun!

Kurabiye Haberleri ve Tatlı Haberleri için başka bir lezzet turunda görüşmek üzere...