Avukatlardan 'o dizi'ye şikayet...

Baro başkanlıkları 'Arka Sokaklar' dizisini RTÜK' e şikayet etti.

Avukatlardan 'o dizi'ye şikayet...

Baro başkanlıkları, 26 Mart tarihinde yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ dizisini, dizide avukata yönelik haksız ve çirkin muamele ve tahrik unsuru bulunması, polis ve avukatların çatışma içinde gösterilmesi gerekçeleriyle, diziyi RTÜK’e şikayet etti.

Konuyla ilgili olarak, Baro’dan yapılan yazılı basın açıklamasında, söz konusu tarihte yayınlanan 583’üncü bölümde, avukat rolünü canlandıran şahsın, polis rolünü canlandıran şahıs tarafından ellerinin kelepçelendiği ve avukata tokat atıldığı belirtildi. İlerleyen sahnelerde avukatın, uygunsuz sözlerle zapt edilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, avukatlık mesleğinin kamu hizmeti olduğu, bu nedenle başka bir kamu görevlisi tarafından, ekranda bu şekilde darp edilmesinin avukatları derinden yaraladığı ifade edildi.

“POLİS TEŞKİLATINA DA ZARAR VERİR”

Açıklamada, “Hangi sebeple olursa olsun avukat olduğunu beyan etmiş bir kimseye bu tarz bir muamele yapılması kabul edilebilir değildir. Üstelik dizide polis rolünü üstlenen kişi, vatandaşlara karşı ‘iyi polis’ olarak lanse edilmekte, sanki onun yaptığı tüm fiiller de doğruymuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Hâl böyle olunca hukuka aykırılığın boyutu daha da artmaktadır. Kaldı ki bu muamele bir avukata değil de, sıradan bir vatandaşa gerçekleştirilseydi dahî, hiçbir haklılık payı bulunmadığı gibi bu muamelenin kanun ordusu niteliğindeki polis teşkilatının vakar ve itibarına da zarar vereceği tartışılmasızdır.” denilerek,  diziyle ilgili RTÜK’e şikayette bulunulduğu belirtildi.

Selma Kara