Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası sona erdi!

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın final müsabakaları Kayseri'de başladı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan burada bir konuşma yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası sona erdi!

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın final müsabakaları Kayseri'de başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi'nde düzenlenen organizasyona, elemeleri geçerek finale kalmaya hak kazanan sporcular katıldı.

İki gün süren şampiyonada sporcular 5 kategoride mücadele etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi'nde düzenlenen organizasyonda konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, ''Binicilik milli sporumuz. Güreşin yanında artık haklı yerlerini alacaklar ve dünyada yalnız güreşte değil okçulukta da binicilikte de Türkler en başa oynayan millet olarak bilinecekler.'' dedi.

Erdoğan, atlı okçulukta yeni federasyonun da kurulmasıyla birlikte, birkaç yılda hızlı mesafe katedildiğini söyledi.

Geleneksel Atlı Sporları Federasyonu'nun hem atlı okçulukta hem de diğer atlı branşlarda dünyada öncü federasyon olarak yerini aldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: 

''Sporcularımızın sayısı artıyor. Genç kardeşlerimizini hanım kardeşlerimizin katılımı artıyor. Tesis olunca da sporcularımız daha çok antrenman yapabiliyorlar. Daha çok antrenman yapınca da müsabakanın seyir zevki daha da artıyor. Gösteri ekiplerimiz her geçen yıl daha da tecrübeli hale geliyor. Bu yıl uluslararası müsabakalarda daha iyi dereceler gelmeye başladı. Bundan sonra da artarak devam edecek. Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonumuz örneğin dünyadaki geleneksel okçuluk federasyonunun kurulmasında ön ayak oldu. Özbekistan'da 15 ülkenin federasyonu ile toplantı yaptılar. Geleneksel Atlı Sporları Federasyonumuz da hem atlı okçulukla hem diğer atlı branşlarımızda dünyada öncü federasyonlardan bir tanesi olarak yerini aldı. Bu tesislerin bir yandan artmasını hedefliyoruz. Bu tesisler artarken, sporcularımızın bu sporlarla buluşabilmesi için elbette zorlukları var. Yarışlarımız yayınlamaya başladıktan ve insanlar bunu seyredip, zevk almaya başladıktan sonra inanıyorum ki her geçen yıl bunu mümkün kılacak desteklerin de atlı sporlarımıza kanalize olduğunu göreceğiz.''

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi'nden milli sporcular çıktığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Çok kısa sürede sonuç alıyoruz. Bu bizim milli sporumuz okçuluk milli sporumuz. Binicilik milli sporumuz. Güreşin yanında artık haklı yerlerini alacaklar ve dünyada yalnız güreşte değil okçulukta da binicilikte de Türkler en başa oynayan millet olarak bilinecekler ve yeni yetişen nesillerimiz de bilecekler ki bunlar bizim ata sporlarımız. Bu sporlarla biz  değerlerimizi kültürümüzü yaşatacağız.'' 

Konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, Zübeyir Bekiroğlu, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve milletvekilleri dereceye giren sporculara ödül ve madalyalarını takdim etti. 

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın final müsabakaları sonucunda genel kategori tabla bendinde Alperen Alptekin birinci, Abdullah Ali İdris ikinci, Yiğit Kerem Kekeç ise üçüncü oldu.

Kabak bendinde ise Alperen Demir birincilikle tamamlarken Emre Kibar ikinciliği, Veysel Batuhan Boy da üçüncülüğü elde etti.

Genel bendinde yine Alperen Demir birincilik elde etti. Yiğit Kerem Kekeç ikinci, Alperen Alptekin ise üçüncü oldu.