Atatürksüz Cuma Hutbesi tepki topladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı 10 Kasım Cuma Hutbesi'nde Atatürk'e yer vermemesi tepki topladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Atatürksüz Cuma Hutbesi tepki topladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü 10 Kasım'da, Cuma Hutbesi, kamuoyunda geniş çaplı tepkilere neden oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ölüm yıl dönümünde anıldığı 10 Kasım günü Cuma günü hutbede, Atatürk'e yer verilmemesi, sosyal medyada ve toplumda tartışmalara yol açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Atatürk'ü Cuma Hutbesi’nde anmaması, vatandaşlar arasında tartışma oluşturdu. Özellikle sosyal medyada paylaşılan görüşlerde, bu durumun toplumsal birlik ve beraberlik ilkesine aykırı olduğu, Atatürk'ün Türkiye'nin önemli bir tarihi figürü olduğu vurgulanarak eleştirilerde bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 10 Kasım sabahı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Kuruluşunun 100. yıldönümüne eriştiğimiz cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında saygı ve minnetle yad ediyoruz.

Büyük fedakârlıklarla bizlere emanet edilen cennet vatanımızı ve değerlerimizi güçlendirerek geleceğe taşımayı, kahraman ecdadımıza ve şanlı tarihimize karşı vefa borcu olarak görüyoruz. Onurlu bir mazinin evlatları olarak bugün bizlere düşen, medeniyet değerlerimizi ihya etmek; devletimizin bekası ve milletimizin refahı için var gücümüzle çalışarak ecdadımızın tertemiz mirasını yarınlara taşımaktır.”