Ataman'dan Nergis'in sözlerine tepki

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, katıldığı bir televizyon kanalında, kadın cinayetlerinin abartıldığını söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis'e tepki gösterdi.

Ataman'dan Nergis'in sözlerine tepki

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Ataman, "Bakış açısını anlamakta zorlanıyorum." dediği Milletvekili Hülya Nergis'e şöyle tepki gösterdi: “Sayın AKP milletvekili Hülya Nergis Türkiye’deki kadın cinayetlerinin abartıldığını, ülkemizde öldürülen erkek sayısının 12 kat daha fazla olduğunu ifade etmiş. Sayın vekilin olaya bakış açısını anlamakta zorlanıyorum. Öldürülen kadınlarımız, şiddet gören, taciz ve tecavüze uğrayan, eşi, erkek arkadaşı veya akrabaları tarafından öldürülen kadınlar. Eğer bir kıyaslama yapacaksanız eşleri tarafından öldürülen erkek sayısı ile kıyaslama yapmanız lazım.”

KADIN CİNAYETLERİ 18 YILDA YÜZDE 480 ARTTI

2020 yılında toplam 408 kadının erkek şiddetine kurban gittiğini hatırlatan Ataman, “Kadın cinayetleri 18 yılda yüzde 480 arttı. Dünyada kadın cinayetleri sıralamasında Guatalama ilk sırada, Türkiye ise 6’ncı sırada. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) verilerine göre kadına yönelik şiddette birinciyiz.” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber